Seniory prý kampaně za miliony nezajímají, volí podle zkušeností

12.10.2012 17:12

Kromě předních politiků se k volbám jako první dostavili ve většině krajů a v Praze senioři. Ti čekali mnohdy několik desítek minut na to, až se volební místnosti otevřou. Skoro všichni se pak shodli na tom, že volit budou podle svých osobních zkušeností.

Seniory prý kampaně za miliony nezajímají, volí podle zkušeností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

„Na sliby už vůbec nedám,“ řekla jedna ze starších voliček z Prahy o senátních volbách pro Český rozhlas. Ani v jiných městech a potažmo krajích, kde si lidé kromě senátorů volí i své krajské zastupitele, nebyla situace odlišná. Senioři nechtěli marnit čas a chtěli dát svůj hlas co nejdříve té straně, které dlouhodobě věří. „Rozhoduji se podle zkušeností a podle znalostí lidí," svěřil se další senior serveru. "Od revoluce volím pořád jednu stranu. Doufám, že se po těchto volbách zlepší hospodaření kraje," řekla zase serveru IHNED.cz důchodkyně, která volila v Kralupech nad Vltavou. Komise se ale připravují na největší vlnu voličů v podvečer, kdy se převážná většina lidí vrací z práce.

Krajské zastupitele si letos mohou vybírat jen mimopražští voliči, byť je hlavní město také krajem. Jeho zastupitelstvo si ale Pražané vybírají až při komunálních volbách. Otevřené tak budou volební místnosti jen pro obyvatele čtyř pražských z 27 senátních obvodů, kde se letos volí. Lidé mohou volit dnes až do 22:00, po noční přestávce se volební místnosti znovu otevřou v sobotu od 08:00 do 14:00. Pak začnou výsledky hlasování počítat volební komisaři, kteří je poté předají Českému statistickému úřadu ke zveřejnění na serveru volby.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlikviduje Jourová svobodná média? Nedovolme jí to. Konference v Praze

20:13 Zlikviduje Jourová svobodná média? Nedovolme jí to. Konference v Praze

Europoslanci v půlce března podpořili Evropský akt o svobodě médií (EMFA) coby pravidla, která má za…