Senzace: Českého festivalu se zúčastní Julian Assange. Přijede členka Pussy Riot

26.10.2015 14:30

Na festival do Jihlavy přijede členka Pussy Riot Marija Aljochinová, na dálku bude s účastníky filmové akce diskutovat Julian Assange. Pořadatelé Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě (27.10 - 1.11. 2015) připravili pro zájemce několik atraktivních setkání s kontroverzními osobnostmi, jež v poslední době upoutaly pozornost médií.

Senzace: Českého festivalu se zúčastní Julian Assange. Přijede členka Pussy Riot

Jedním z hostů Inspiračního fóra festivalu bude spoluzakladatel WikiLeaks Julian Assange, který se 29. října zúčastní diskuse prostřednictvím videokonference. Assange je znám především jako zakladatel a mediálně známá tvář serveru WikiLeaks, který na internetu zveřejňuje utajované informace o korupci, bezpráví a podvodech na korporátní, vládní a vojenské úrovni. Od roku 2012 žije v azylu na ekvádorské ambasádě v Londýně.

Osobně ve festivalové diskusi v Jihlavě vystoupí 30. října básnířka a členka punk-rockové protestní skupiny Pussy Riot Marija Aljochinová, která se angažuje v odporu proti současnému ruskému politickému systému v čele s Vladimirem Putinem. Po „protestním koncertě“ v moskevské katedrále Krista Spasitele strávila spolu s Naděždou Tolokonnikovou téměř dva roky ve vězení a po propuštění zahájila kampaň proti porušování lidských práv v ruských věznicích.

Třetím hostem jihlavského Inspiračního fóra bude 31. října jeden z nejznámějších syrských uprchlíků, v současné době zaměstnanec španělské fotbalové školy v Getafe Osama Abdul Mohsen proslulý střetem s kameramankou maďarské televize. Do Jihlavy přijede diskutovat o svých zkušenostech se situací uprchlíka v současné Evropě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Daniel

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…