Separatisté varují Evropu: Zničíme plynovod, budete mrznout

03.09.2014 18:37

Vyhlášené příměří na východě Ukrajiny se ukázalo jako omyl a v oblasti se dál bojuje. Zatímco ukrajinský premiér Jaceňuk zaujal prohlášením Ruska za teroristický stát, separatisté z východu země pohrozili, že zastaví Evropě dodávky plynu.

Separatisté varují Evropu: Zničíme plynovod, budete mrznout
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Portréty „nebeské setniny“ visí všude

Přes Ukrajinu vede polovina sítí, vedoucích plyn z Ruska do evropských zemí. Potrubí vede i oblastmi, které nyní ovládají separatisté. Ti již pohrozili, že jsou připraveni infrastukturní síť poškodit a tím odstřihnout Evropu od ruských dodávek.

Agentura DPA informovala, že v Doněcké i Luhanské oblasti se vývoj bojů pomalu začíná obracet. Ukrajinská armáda má opouštět své strategické pozice. Kyjev přesto tvrdí, že jeho vojáci zahání separatisty do kouta.

Premiér Jaceňuk dnes uvedl, že Západ pošle do bojujících oblastí misi, která by objektivně vyčíslila škody, a následně chce žádat ostatní země o pomoc pro zpustošené oblasti. Okolní země chce žádat i o dodávky zemního plynu, který před krizí Ukrajina brala z Ruska, teď je však nedostatkový. Separatisté podle něj již nyní záměrně ničí plynovody, aby zemi co možná nejvíce poškodili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…