Šereda z olomouckého zastupitelství: Únik informací od Tuhého je brutální

20.06.2016 21:38

Podle olomouckého žalobce Petra Šeredy souvisí brutální únik informací, z něhož je nově podezřelý policejní prezident Tomáš Tuhý, s jeho výslechem. Píše o tom server Lidovky.cz.

Šereda z olomouckého zastupitelství: Únik informací od Tuhého je brutální
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Informaci, z čeho je Tuhý podezřelý, zveřejnil dnes vedoucí ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jiří Komárek. Podle něj je Tuhý podezřelý z brutálního úniku informací při objasňování hospodářské trestné činnosti. Šereda nyní pro Český rozhlas uvedl, že toto obvinění souvisí s ani ne týden starým výslechem Tuhého a jeho náměstka Zdeňka Laubeho. 

Původní text ZDE.

„Souvisí to s naším postupem, kdy jsme vyslechli dva policejní důstojníky z policejního prezidia,“ uvedl doslova Šereda. Tuhý i Laube byli vyslýcháni minulý týden žalobci Vrchního státního zastupitelství v Olomouci v souvislosti s připravovanou reorganizací policie. 

Policejní prezident Tuhý se obvinění brání. Podle něj jde o nebývalý účelový nátlak končícího šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty a jeho příznivců, jde prý o rozhodnutí na reorganizaci policie. „O účelovosti svědčí zejména to, že se vedoucí příslušníci ÚOOZ vyjadřují nejdříve sdělovacím prostředkům, což je nelegitimní a velmi manipulativní postup,“ řekl Tuhý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…