Serete mě, jsem naštvaný. Odvolaný ředitel záchranky Schwarz promluvil

15.05.2015 18:55

Po mnoha letech v čele pražské záchranky skončil Zdeněk Schwarz, který se cítí poškozen jednáním odborářů. Je velmi naštvaný, protože se k většině zaměstnanců chová slušně. Ve studiu ČT24 však také zaznělo, že použil slova „serete mě“ vůči několika pracovníkům. Jak to tedy v Pražské záchranné službě fungovalo?

Serete mě, jsem naštvaný. Odvolaný ředitel záchranky Schwarz promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Zdeněk Schwarz (ODS)

Zdeněk Schwarz, odvolaný ředitel pražské záchranky, byl hostem pátečního Interview ČT24. O svém odvolání se dozvěděl na cestě v zahraničí. „Byl jsem tím zaskočen, překvapen a naštvaný jsem,“ konstatoval v úvodu. „Ale pokud o mě nikdo nestojí, nebudu se hlásit do výběrového řízení. A také víme, že řada výběrových řízení je předem domluvená,“ doplnil.

Nikdo si mi přímo nestěžoval

Byl prý pranýřován odbory, ale jejich námitky zřejmě následný audit nepotvrdil. Rozhodně prý neodmítl s odbory jednat. Na druhé straně přiznal, že při jednání s trojicí zaměstnanců padla i slova „serete mě, rozpráším vás“. Schwarz to potvrdil poté, co do vysílání vstoupil po telefonu místopředseda odborů pražské záchranky Karel Böhm. Odvolaný ředitel se ale bránil s poukazem na to, že šlo o debatu „mezi chlapama“ a že si jiného nevhodného jednání se zaměstnanci není vědom.

S většinou pracovníků prý nepřišel do styku, a když už přišel, jednal slušně. „Já o žádném konfliktu v komunikaci nevím,“ zdůrazňoval. Od odborů slyšel, že se ho někteří zaměstnanci bojí, ale podle jeho názoru to nemusí být pravda, protože za ním prý nikdy nikdo nepřišel a nevytkl mu něco. Tvrdí to jen odboráři.

Schwarz hodlá dál pracovat v záchranné službě, ale o jejím dalším směřování nechtěl příliš hovořit. Sám má za to, že vše funguje dobře a případné změny bude muset prosadit nový šéf podle představ zřizovatele. Z jeho úst také zaznělo, že záchranná služba je lidmi nadužívaná, občas si ji lidé volají kvůli banalitám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…