Server: Ministr poštval všechny proti sobě. Nemá šanci cokoliv prosadit

10.08.2015 11:21

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) má podle serveru Neovlivní.cz problém. Každým dnem prý klesá jeho vliv. Rozhádal se se soudci, advokáty, legislativci i akademiky. A tak prý nemá šanci cokoliv prosadit.

Server: Ministr poštval všechny proti sobě. Nemá šanci cokoliv prosadit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Pelikán

Paradoxní podle serveru Neovlivní.cz je, že ambiciózního a sebevědomého Pelikána válcuje i jeho předchůdkyně Helena Válková. Pelikán se v žebříčku nejvlivnějších lidí justice propadá, a to začínal na pátém místě. 

Podle serveru Neovlivní.cz je Pelikánovou velkou chybou to, že není schopen naslouchat a dělat kompromisy. Příkladem je hádka s předsedou Nejvyššího správního soudu Josefem Baxou či situace kolem nového zákona o státním zastupitelství nebo občanského zákoníku. Pelikán dlouhodobě vystupoval jako hlavní odpůrce normy, když se však stal ministrem, od velké novely upustil. A to kvůli odmítavým reakcím. Technická novela pro změnu leží odložena na Legislativní radě vlády a právníci řeší, co s ní dál.

Kritiku ministr slyší i z úst bývalého ministra spravedlnosti. „Panu Pelikánovi se podařilo něco mimořádného: sjednotil všechny zastánce i odpůrce občanského zákoníku do jednoho šiku: hlavně ne novelu z pera pana Pelikána,“ řekl Jiří Pospíšil (ODS). 

Původní text ZDE.

Podle serveru Neovlivní.cz tak Pelikánovi zůstali jediní dva spojenci – šéf hnutí ANO Andrej Babiš a jeho matka, soudkyně Soudu prvního stupně Soudního dvora Evropské unie Irena Pelikánová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…