Server: Ministryní práce se má stát Marksová-Tominová

17.01.2014 11:25

Novou ministryní práce a sociálních věcí by se měla stát mluvčí stínové vlády pro lidská práva a rodinu Michaela Marksová-Tominová. Na tomto jméně se podle serveru Lidovky.cz shodlo dnes ráno nejužší vedení sociálních demokratů.

Server: Ministryní práce se má stát Marksová-Tominová
Foto: cssd.cz
Popisek: Stínová ministryně pro lidská práva a rovné příležitosti Michaela Marksová-Tominová

Ačkoli špičky sociální demokracie po jednání politického grémia nebyly příliš sdílné, co se jména vybrané kandidátky týče, server Lidovky.cz jej přesto zjistil.

"Jsme dohodnuti. Novou ministryní práce a sociálních věcí za ČSSD bude Michaela Marksová-Tominová," prozradil serveru zdroj z vedení strany. Marksová Tominová už po jednání s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou uvedla, že by případnou nabídku neodmítla.

Grémium vybíralo z pěti kandidátek

Sobotka se v minulých dnech setkal hned s pěti kandidátkami. Grémium vybíralo mezi zlínskou radní Taťánou Valentovou Nersesjan, bývalou středočeskou radní Zuzanou Jentschke Stöcklovou, náměstkyněmi olomouckého a jihočeského hejtmana Yvonou Kubjátovou a Ivanou Stráskou a právě Marksovou-Tominovou.

Sociální demokraté začali hledat nového kandidáta na post ministra práce a sociálních věcí poté, co se nominace z osobních důvodů vzdal Petr Krčál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …