Server: Smrt mladé dívky 13 bodnými ranami. Sebevražda, řekla policie. Libanonský milenec tvrdí, že ji viděl, jak se bodá. A matka...

15.12.2015 12:30

Na přinejmenším velmi zvláštní okolnosti, které provázely vyšetřování smrti její dcery Anety Rodové, upozorňuje v rozhovoru se serverem Expres.cz její matka Anna. Aneta podle serveru zemřela na třináct ran nožem, které mimo jiné zasáhly plíci a třikrát srdce. Policie uzavřela případ s tím, že spáchala sebevraždu. Její matka ale policejnímu verdiktu nevěří a rozhodla se pátrat na vlastní pěst.

Server: Smrt mladé dívky 13 bodnými ranami. Sebevražda, řekla policie. Libanonský milenec tvrdí, že ji viděl, jak se bodá. A matka...
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Anketa

Který z českých politiků vás v roce 2015 potěšil?

69%
1%
1%
1%
11%
0%
2%
hlasovalo: 14418 lidí

Server nyní přináší druhou část rozhovoru. V té první paní Anna popsala podivný trojúhelník vztahů, v němž se nacházela její dcera Aneta, kamarádka Kateřina a především její libanonský milenec Ahmed. Tento osmačtyřicetiletý cizinec je zásadní postavou celé tragédie.

V jeho bytě strávila Aneta poslední noc, v jeho kuchyni se údajně sama ubodala a na jeho výpovědi mimo jiné staví kriminalisté teorii o sebevraždě.

Matka většinou narážela na obstrukce a mlčení

S postojem policie ve stylu „vyšetřování skončilo, zapomeňte“ se nechce smířit Anetina matka. „Najala si právníka a oslovila desítku odborníků na patologii a kriminalistiku. Domáhala se důkazů, pitevních zpráv, fotografií, osobních věcí své dcery. Prosila všude o pomoc, kriminalistům se dobývala do dveří a žádala je o schůzky. Většinou narazila na obstrukce, neochotu, mlčení, ignoraci, úřednický dril a schovávání se za obecné citace zákona. Přesto to nevzdala a pro policii je tato žena opravdu tvrdým oříškem,“ píše server.

Celý text je ZDE

K tomu, že v podstatě vede vlastní vyšetřování, ji vedlo to, že se chce dozvědět pravdu. „Když mi zemřela dcera, nikdo se se mnou nechtěl bavit. Nikdo mi nedokázal vysvětlit, jak a proč zemřela,“ uvedla.

Během jednoho roku oslovila desítku specialistů a znalců. „Detailně jsme prostudovali celý spis, mluvili s lékaři, se soudními znalci, se svědky a při tom jsme objevili spoustu nesrovnalostí v policejním vyšetřování,“ svěřila se.

Policie jí bránila nahlížet do spisu

Například šlo o to, že jí policie bránila nahlížet do spisu. „Případ byl uzavřen 17. dubna a k dokumentům jsem se dostala až v srpnu. I předtím se se mnou vůbec nebavili. Všude mi říkají: ‚Jako pozůstalá máte nárok na tohle a tohle.‘ Ale já to z nich nemůžu dostat,“ posteskla si.

Policie prý svůj postup odůvodňovala tím, že je vázána mlčenlivostí. „Ale to je nesmysl. Takto mohou postupovat jen ve dvou případech, a to když probíhá trestní řízení a dokud není spis uzavřen. Což v našem případě neplatí. A přesto nám doteď nechtějí předat fotky z pitvy a šaty, které měla Anetka na sobě,“ řekla.

Ahmed měl šílené výsledky na detektoru lži

Na otázku, proč chtěla šaty své dcery, uvedla: „Protože podle fotografií z pitvy byly roztrhané. Přitom ve spisu stojí, že nedošlo k zápasu. Přitom podprsenka i blůzka byly na cáry. Mám jako uvěřit tomu, že dcera se bodala nožem do hrudníku a přitom si trhala šaty?“

Poukázala také na to, že nikdy nedošlo k rekonstrukci tragické události, i když o to žádala.

Ahmed, který policii vypověděl, že Anetu viděl, jak se bodá v kuchyni, podstoupil test na detektoru lži. „Výsledky detektoru lži jsou šílené, protože on lže v pěti otázkách, a je to vyhodnocené tak, že se musí přihlédnout k tomu, že je muslim, takže má trošku jiné cítění, přestože se ho ptali, jestli rozumí česky. On řekl, že je tu jedenáct let, že nechce tlumočníka, a i přesto je to vyhodnocené jako v pořádku. Jsou tam jasné indicie, že ten člověk lže. A to i v zásadních otázkách, jestli byli v bytě sami,“ uvedla paní Anna.

Kde jsou všichni novináři? Kde je Dienstbier a kde Šabatová?

K celému případu se na svém facebookovém profilu vyjádřila také iniciativa Islám v ČR nechceme. Kritizovali především fakt, že přestože Ahmed měl podle paní Anny na detektoru lži „šílené výsledky“, „musí se přihlédnout k tomu, že je muslim, takže má trošku jiné cítění“. „Toto má být právní stát? Kde je svědomí lidí, kteří tohle vyšetřují? Kde jsou všichni ti novináři a hatefree lidičky? Kde je Dienstbier a Šabatová?! Proč o tom neinformuje a neburcuje naše veřejnoprávní televize?“ ptá se iniciativa a dodává: „Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější...“

K tomu, že někteří diskutující na Facebooku kritizovali zdroj informace, tedy bulvární server, pak iniciativa na svém facebookovém profilu připsala: „Bohužel v takových případech má odvahu něco zveřejnit pouze bulvár. Mainstream až příliš podléhá politické korektnosti.“

Iniciativa také poukázala na to, že Anetin případ je znám již dlouho a lze jej vygooglit i z jiných zdrojů. „Kromě toho nám matčina slova potvrdil i člověk, který s ní úzce spolupracuje,“ dodala iniciativa Islám v ČR nechceme na svém facebookovém profilu.

Celé znění příspěvků na facebookovém profilu iniciativy Islám v ČR nechceme:

Neuvěřitelné! Tohle se neděje v islámských zemích, ani na Západě. Tohle se děje přímo v ČR!!!

Pamatujete na případ Anety, která zemřela v bytě muslima Ahmeda za podivných okolností? Ahmed vypovídal, že se prý bodala sama. Policie případ uzavřela s tím, že se jedná o sebevraždu (takže Aneta se 13x sama bodla, z toho 3x do srdce). Jenže to není všechno. V tomto rozhovoru matka Anety sděluje, že těch podivných věcí je na celém případu mnoho. Například zmizelo Anetino srdce...

A teď největší bomba. Ahmed podstoupil test na detektoru lži. Výsledky detektoru lži jsou šílené, protože on lže v pěti otázkách, a je to vyhodnocené tak, že se musí přihlédnout k tomu, že je muslim, takže má trošku jiné cítění!!!

Toto má být právní stát? Kde je svědomí lidí, kteří tohle vyšetřují? Kde jsou všichni ti novináři a hatefree lidičky? Kde je Dienstbier a Šabatová?! Proč o tom neinformuje a neburcuje naše veřejnoprávní televize?

Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější...

Někteří tady napadají zdroj (expres). Bohužel v takových případech má odvahu něco zveřejnit pouze bulvár. Mainstream až příliš podléhá politické korektnosti. Co se týká případu Anety, ten je znám již dlouho a můžete si ho vygooglit i z jiných zdrojů. Kromě toho nám matčina slova potvrdil i člověk, který s ní úzce spolupracuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…