Server: Stropnický královsky odměňuje svoji poradkyni. Má víc než náčelník generálního štábu

04.11.2016 17:41

Platem poradkyně ministra obrany Martina Stropnického (ANO) Zuzany Lieblové se zabývá server Euro.cz. Její nástupní příjem totiž v prosinci 2014 činil 107 250 korun.

Server: Stropnický královsky odměňuje svoji poradkyni. Má víc než náčelník generálního štábu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Letos si Lieblová přišla každý měsíc na 104 484 Kč. Bývalý náměstek pro vyzbrojování Jiří Borovec, který Lieblovou zaměstnal, uvedl, že jejím úkolem měla být pomoc se zjednodušením organizační struktury a s optimalizací procesů. Po jeho odchodu se však stala přímo poradkyní Stropnického.

Výše jejího platu je však podle serveru zarážející, má totiž v ročním součtu více než například náčelník generálního štábu Josef Bečvář. Lieblová si loni přišla na 1 287 312 korun, Bečvář na 1 191 721 korun. Má víc i než náměstek pro vyzbrojování Daniel Koštoval či náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce Tomáš Kuchta. 

Původní text ZDE.

Ministr se k působení Lieblové však nevyjádřil. Jeho počínání však rozlítilo jeho předchůdce v resortu Alexandra Vondru (ODS). „Mí poradci měli padesát, maximálně šedesát tisíc korun,“ uvedl.

Ředitel kabinetu ministra Roman Habačka však mzdové prostředky hájí. Ministerstvo prý nechce, aby Lieblovou přetáhla soukromá sféra. Sama Lieblová uvádí, že připravuje pro ministra návrhy řešení, jak zlepšit plánování nebo financování nákupů. Podílí se prý také na vzniku celoresortní kanceláře, která zastřeší všechny klíčové projekty uvnitř ministerstva. 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…