Server WikiLeaks o práci CIA: Napíchnou vám mobily i televizi

07.03.2017 20:07

Server WikiLeaks přinesl informace o práci americké CIA. Tajní agenti – hackeři prý umějí „napíchnout“ operační systém Android a televize Samsung, které jsou v domácnostech připojeny k internetu. Tisíce dokumentů uveřejněné serverem WikiLeaks mají dokazovat, že Velký americký bratr se opravdu dívá.

Server WikiLeaks o práci CIA: Napíchnou vám mobily i televizi
Foto: syscom.co.za
Popisek: Software - ilustrační foto

WikiLeaks má prý k dispozici více než osm tisíc dokumentů, které odhalují, jak američtí agenti – hackeři pracují. Pokud skutečně došlo k úniku několika tisíc takovýchto tajných dokumentů, pak je to podle serveru Politico.com opravdu velká ostuda pro tajné služby.

Mluvčí CIA Jonathan Liu odmítl jakkoli komentovat „pravost nebo obsah údajných tajných dokumentů“. Bývalý zpravodajský důstojník však serveru Politico.com prozradil, že zveřejněné dokumenty vypadají věrohodně. Za pravděpodobně pravé označil dokumenty i někdejší analytik Národní bezpečnostní agentury (NSA) Edward Snowden.  

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Pokud by zveřejněné dokumenty byly pravé, pak je to pro bývalého ředitele CIA Michaela Haydena opravdu velmi špatná zpráva pro tajné služby. Jestliže skutečně došlo k takto masivnímu úniku dat, je třeba prověřit, zda se program sledování nevymkl kontrole. Server WikiLeaks k aféře dodává, že jde o zveřejnění vůbec největšího počtu tajných dokumentů. Na světlo mohou prý vyplout ještě mnohem třaskavější dokumenty.

Ukazují, že západní tajné služby odposlouchávaly dění v domácnostech skrze televizory Samsung. Pokud jde o sledování telefonů, CIA dokázala zachytit zprávy napsané v mobilním telefonu ještě před jejich odesláním na jiný telefon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…