Server: Za to, že se Babiš při hlasování o Krymu zdržel, může jeho omyl

01.04.2014 8:11

Za to, že při hlasování, v němž poslanci velkou většinou odmítli ruskou anexi Krymu, se Andrej Babiš zdržel, může zřejmě jeho omyl. V tu dobu byl totiž podle svých slov ve svém úřadu na Ministerstvu financí. Informuje o tom server Novinky.cz s tím, že šéf hnutí ANO se pouze zapomněl odhlásit z elektronického hlasovacího zařízení ve sněmovním sále.

Server: Za to, že  se Babiš při hlasování o Krymu zdržel, může jeho omyl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Server vychází z elektronicky pořízeného dokumentu z uvedeného hlasování. Uvádí, že pokud se poslanec při odchodu ze sněmovního sálu neodhlásí pomocí tlačítka na stolku, elektronický systém takového poslance u všech hlasování zaznamenává jako přítomného, který se zdržel.

Server připomíná, že tentokrát pro usnesení hlasovala bezpečná většina 121 poslanců, ale v případě těsného hlasování by některý poslanec nemusel ovládnout své nutkání a zmáčknout tlačítko pro nebo proti za nepřítomného kolegu, který se neodhlásil.

Ale i kdyby poslanec tlačítko za nepřítomné kolegy nestisknul, i tak lze takto ovlivnit těsná hlasování. „Pokud totiž je poslanec svou kartou přihlášen, hlasovací zařízení to zaznamená a zvyšuje se tím počet hlasů potřebných ke schválení či odmítnutí daného bodu,“ upozornil server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…