Server píše o podivném obvinění pražských politiků těsně před eurovolbami

17.06.2014 11:44

Obvinění několika pražských komunálních politiků pár dní před volbami do Evropského parlamentu bylo zfušované, a tak trestní stíhání státní zástupkyně jako nezákonné a neodůvodněné zastavila. Informuje o tom server Lidovky.cz. Obvinění se týkalo bývalého starosty Prahy 2 Jiřího Palusky, radní Aleksandry Udženiji, nynějšího místostarosty Jana Vaňka (ODS), současného radního Václava Vondráčka (ODS) a bývalé radní Jany Babické (ODS).

Server píše o podivném obvinění pražských politiků těsně před eurovolbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleksandra Udženija na kongresu ODS

Pětice komunálních politiků byla obviněna 19. května z porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže. „Bez výběrového řízení totiž uzavřeli několikaměsíční smlouvu se společností PM Partners na dodávku tepla, kterou pak radnice prodlužovala až do konce roku 2012, čímž podle původního obvinění měli firmě přihrát bezmála 7 milionů korun,“ uvedl server.

Státní zástupkyně ale už po čtyřech dnech trestní stíhání zrušila kvůli závažným vadám, kriminalisté podle ní špatně kvalifikovali trestný čin. „Vše nasvědčuje tomu, že k uvedenému jednání mělo dojít v průběhu roku 2009 a jednání proto mělo být zřejmě kvalifikováno dle tehdy platné trestní úpravy jako trestný čin porušení závazných pravidel hospodářského styku," cituje server z usnesení.

Státní zástupkyně také policistům vyčítá, že nepopsali, jak se jednotliví politici na zakázce podíleli. Udženija je navíc viněna i za období, kdy už na radnici nerozhodovala.

Udženija za podivným jednáním policie vidí snahu poškodit občanské demokraty. „Jestli už na ODS nemají nic jiného, že takové věci tahají před evropskými volbami, tak už nevím. Snad nás jen odlifrovat vlakem do nějakých vyhlazovacích táborů. My můžeme za všechno a za všechny," citoval server slova pražské političky.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…