Server píše o velmi schopném úředníkovi. Zastává dva řídící posty najednou

06.03.2014 9:24

Pod titulkem „Superúředník v akci“ informuje server Lidovky.cz o Františku Vaverovi. Ten totiž šéfuje odboru legislativy a vnějších vztahů u hasičského záchranného sboru a současně řediteluje kabinet náměstkyně Moniky Pálkové (KDU-ČSL) na Ministerstvu vnitra.

Server píše o velmi schopném úředníkovi. Zastává dva řídící posty najednou
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

A co pan Vavera vlastně dělá? „Na generálním ředitelství plní úkoly v legislativní a právní oblasti. Dále má na starosti přípravu a vydávání interních aktů generálního ředitele, mezinárodní vztahy, projekty spolufinancované z fondů EU a podílí se na mediální podpoře hasičského sboru. Ještě širší záběr má Vaverova sekce pod náměstkyni Pálkovou, kam spadá šest odborů. Jejich aktivity? Od agendy sociálního a zdravotního zabezpečení přes právní služby a výzkum a vzdělávání až po analýzu finančních dopadů unijních projektů,“ popisuje server.

Vavera serveru řekl, že na souběhu obou funkcí nic mimořádného nevidí. Navíc prý jeho pracovní doba začíná v šest hodin ráno a končí pozdě večer, což nechce praktikovat delší dobu.

Server cituje bývalého prvního náměstka ministra vnitra Jana Kubiceho Jaroslava Hrušku, podle něhož tento postup není v duchu zákona o služebním poměru.

Na druhou stranu autor Zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů Petr Tomek serveru řekl, že Vavera tento zákon neporušil.

Až tak moc schopný úředník Vavera zřejmě není, neboť podle mluvčího ministerstva vnitra Pavla Nováka má na obou pracovištích jen částečný úvazek a nebere plnou mzdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…