Server přináší novou verzi vraždy Housky. Překvapil zloděje, ten ho zabalil do plachty na lup

03.04.2014 16:22

Za vraždou vlivného chomutovského sociálního demokrata Romana Housky nemusela prý stát náhodná šarvátka, jak tvrdí doposud jediná zveřejněná policejní verze. Server Lidovky.cz přináší alternativní průběh událostí před Houskovou garáží, přinášející odlišný motiv pachatele.

Server přináší novou verzi vraždy Housky. Překvapil zloděje, ten ho zabalil do plachty na lup
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Pachatel zůstává stejný, jeho vinu na Houskově smrti si nikdo netroufá zpochybnit. Otazníky se množí spíše kolem důvodu jeho konání. Motiv nešťastné náhody, kdy bývalý voják při turistickém výšlapu náhodou zabloudil do slepé ulice v chomutovské vilové čtvrti, kde potkal Housku a po krátké hádce jej zastřelil, je zpochybňován prakticky od začátku.

Server cituje „zdroje z bezpečnostní komunity“, podle kterých se prý nejednalo o nešťastný incident. Rovněž však nemělo jít o politickou objednávku nebo vyřizování účtů mezi podnikateli, o kterém se vzhledem k Houskově pozici zákulisního šíbra spekulovalo nejčastěji. Skutečným důvodem prý mělo být nevydařené vloupání, u něhož se Houska stal nevítaným svědkem.

Důvodů pro tuto hypotézu je prý několik. Zejména ten, že se všeobecně vědělo, že toho dne v Chomutově zasedá městské zastupitelstvo. Zde byla Houskova partnerka Jana Vaňhová členkou a podnikatel ji obvykle doprovázel. Dalo se tedy čekat, že jejich rozlehlá vila bude prázdná. Navíc prý druh paralyzéru, nalezený u Houskova těla, mají v oblibě takzvaní „bytaři“.

Kromě toho pro tuto verzi má hovořit záhadná celta, kterou vrah Housku přikryl. Vrah tvrdil, že s ní šel bivakovat do lesa, policisté si myslí, že si v ní chtěl odnést lup. Navíc prý vrah potřeboval peníze na dostavbu svého domu v Krupce, který připomíná spíše staveniště.

Verzi náhodného setkání s hádkou a střelbou podle Lidovek.cz obviněný drží zejména proto, aby dostal nižší trest. Za samotnou vraždu hrozí trest v rozsahu deset až osmnáct let, kdežto za vraždu při vloupání se záměrem získat majetkový prospěch je sazba zostřena na 15 až 20 let, případně i připadá v úvahu výjimečný trest. Policisté však spekulace o verzi s loupeží odmítají.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…