Server si „proklepl“ nezávislého kandidáta do Senátu Alagiu. A zjistil pozoruhodné věci

18.09.2014 13:47

Na Slovácku usiluje o hlasy voličů jako nezávislý kandidát do Senátu Alessandro Alagia, Čechoital, který české občanství získal teprve letos v lednu. Zatímco na plakátech využívá slogan „Vraťme stát slušným lidem”, sám Alagia je muž přinejmenším dost kontroverzní, jak vyplývá z informací, které o Alagiovi zjistil server Aktuálně.cz.

Server si „proklepl“ nezávislého kandidáta do Senátu Alagiu. A zjistil pozoruhodné věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Šestačtyřicetiletý Alagia se sice může pochlubit řadou funkcí, mezi které patří poradce šéfa Asociace krajů Michala Haška nebo člen Česko-italské i Česko-izraelské obchodní komory. Rád se chlubí svými kontakty v politice včetně prezidentů Václava Klause či Miloše Zemana nebo členů vlády, nebo tím, že je úspěšný podnikatel.

Právě jeho podnikání nebylo vždy až tak úplně bez poskvrny. Do potíží s justicí se podle serveru dostal Alagio na přelomu tisíciletí, když se zadrhl byznys s mobilními telefony, kterým se živil v 90. letech po příchodu do Česka.

Místo aby splatili dluhy, vyvedli z firmy majetek

„Místo toho, aby s manželkou alespoň částečně splatili dluhy, které se vyšplhaly téměř na 11 milionů, vyvedli z firmy auto a letadlo v hodnotě statisíců korun, aby na ně věřitelé nedosáhli,“ uvedl server s tím, že oba od soudu v roce 2008 odešli s trestem odnětí svobody na 15 měsíců s dvouletou podmínkou. Sám Alagia to pokládá za důsledek jeho italské národnosti a české xenofobie. Domnívá se, že Čech by takový trest nedostal.

Server také upozorňuje na to, že jeho podnikání není tak úspěšné, jak sám tvrdí. „Některé z firem, které Alagia spoluvlastnil nebo v jejichž orgánech seděl, se propadly do dluhů a v konkurzu neskončily jen proto, že firma už neměla žádný majetek,“ uvedl server s tím, že další z jeho společností zase nezveřejňují účetní uzávěrky, ačkoli jim to ukládá zákon, nebo vykazují ztráty.

K nájemníkům se prý choval nevybíravě

Poté, co skončil s prodejem mobilů, vydělával Alagia především na nákupu nemovitostí pro italské investory. Obchodům se přestalo dařit současně s úderem krize v roce 2008. Nyní se živí pronájmy nemovitostí a ani tady nemá příliš dobrou pověst. vJeště jako starosta Suché Lozi jsem musel několikrát řešit předražené nájmy a nevybíravé chování pana Alagiy k nájemníkům,” řekl serveru místopředseda sněmovny Petr Gazdík (STAN), nynější místostarosta jedné z obcí, ve které Alagia podniká.

Farnosti kradl elektřinu

Server také píše, že Alagia v minulosti kradl elektřinu místní farnosti. „Ten problém tam byl, ale nesoudíme se,” řekl serveru místní farář Petr Souček. Podrobnosti ale říct nechtěl.

Čtyřicetiny oslavil v nacistické uniformě

Server upozorňuje na přinejmenším pozoruhodný fakt, že se Alagia na soukromou oslavu svých čtyřicátých narozenin dostavil v nacistické uniformě.

Dříve také figuroval ve firmách, jejichž názvy obsahovaly odkazy na nacistické postavy či symboly. „Alagia například vlastnil podíl ve firmě, která se jmenovala po dalším odsouzeném válečném zločinci Karlu Dönitzovi. Ještě v červenci tohoto roku držel podíl ve společnosti Rentabyt, dříve Wewelsburg. Připomínka německého zámku, ve kterém si Heinrich Himmler vytvářel `svatyni` SS, zmizela z názvu v roce 2012,“ uvedl server.

Celý článek najdete zde: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/ital-ze-slovacka-chce-do-senatu/r~4a57aee6337d11e49cb9002590604f2e/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…