Server si proklepl zprávy o podílu USA na organizaci protestů proti Zemanovi. Je to prý všechno ruská propaganda

20.11.2014 11:34

Na internetu se objevily informace o tom, že protizemanovské shromáždění na pražské Národní třídě, které proběhlo v pondělí 17. listopadu, organizovala ambasáda USA v Praze. Server Echo24.cz se podíval na zdroj těchto informací a došel k závěru, že jde o server šířící ruskou propagandu.

Server si proklepl zprávy o podílu USA na organizaci protestů proti Zemanovi. Je to prý všechno ruská propaganda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Pražským hradem se konal protizemanovský protest

S informací o tom, že rozdávání červených karet i organizování demonstrace proti prezidentovi Miloši Zemanovi 17. listopadu zinscenovaly stejně jako revoluci na Ukrajině Spojené státy, přišel podle Echo24.cz server Aeronet.cz. Ten prý v minulosti ve svých článcích šířil nepravdivé informace a ruskou propagandu.

Huml je klidnější, když ví, že protest organizovali američtí přátelé

Textu zmíněného webu prý uvěřil i sociálnědemokratický poslanec Stanislav Huml, když na svůj facebookový profil napsal: „Hned jsem klidnější, když vím, že demonstraci organizovali a zafinancovali naši američtí přátelé,“ a přidal odkaz na zmíněný článek. „V Praze začíná, tentokrát červená, revoluce. Prosta myšlenek, prosta ideálů (změna kapitalistického systému nehrozí), prosta racionálního jádra,“ dodal.

Přestože Aeronet.cz přidal několik důkazů, které mají dosvědčovat napojení zmíněné demonstrace na americkou ambasádu, Echo24.cz je nijak nevyvrací. Přesto tvrdí, že je napojen na ruskou propagandu. Důkaz pro to žádný nepřináší. Své tvrzení opírá pouze o to, že z jeho článků je patrná ruská propaganda. A o to, že Aeronet.cz má údajně striktní zákaz přejímat „mainstreamové agentury jako AP, AFP nebo ČTK“ a preferovat ty „ruské nezaujaté“.

Všechno je krystalicky jasné

Naposledy poslanec Huml na svém Facebooku sdílel článek ze serveru Zvedavec.org, který si všímá, že vzápětí po tom, co se objevily informace o tom, že protest proti Zemanovi organizovala americká ambasáda, server iDnes.cz přinesl náhle zprávu, že červené karty prý vymyslel jakýsi Martin Přikryl, který má být šéfem pražské reklamní agentury JANDL. „Pokud vám někdo tvrdil, že za organizací červených karet a protestů proti Zemanovi jsou neziskovky napojené na americkou ambasádu nebo ambasáda rovnou, tak teď vidíte, že všechno je jinak. Všechno je průhledné a krystalicky jasné,“ podotýká ironicky autor článku.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…