Server znovu pitvá Zemanova čínského poradce. Lživě se prý chlubil, že má dědečka generála

30.04.2018 17:34 | Zprávy

O poradci prezidenta Miloše Zemana a šéfovi společnosti CEFC Jie Ťien-mingovi píše server Neovlivní.cz. Ten byl v únoru zatčen, mimo jiné v souvislosti s ním padají i spojení ohledně rodinné přízně s komunistickými generály, čínské rozvědky či tajného emisara čínského prezidenta.

Server znovu pitvá Zemanova čínského poradce. Lživě se prý chlubil, že má dědečka generála
Foto: Screen: TN.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman v TV Nova.

Jie Ťien-ming je poradcem naší hlavy státu od dubna 2015, kdy CEFC zahájila v Česku miliardové nákupy. Podle Zemana měly investice skupiny dosáhnout do roku 2020 dvě stě třiceti miliard. V současné době se však investice čínských firem pohybují kolem šesti miliard korun.

Původní text ZDE

Ale nyní něco k samotnému Ťien-mingovi, jenž tvrdil, že je vnukem generála Jie Ťien-jinga. Skutečný původ je však jiný, Ťien-ming zřejmě pochází z generace dřevařských dělníků.

Prezidentova čínského poradce si české weby berou v poslední době na paškál s oblibou. Web Sinopsis.cz zveřejnil jeho "životopis", ve kterém se objevovaly takové perly, jako že Jie Ťien-ming byl hochštaplerem, který nedostudoval ani střední školu, ale uměl se orientovat v čínské stranické hiearchii. Vrcholem článku byla informace, že poradci museli lékaři kvůli nadměrné konzumaci alkoholu vzít polovinu žaludku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…