Seš zrádce národa, budeš viset, píší lidé Jaromíru Štětinovi. Ten stejně bude hlasovat pro kvóty, neboť...

22.06.2016 6:52

Uprchlické kvóty ano či ne? Téma, které bude opětovně řešit Evropský parlament. A to již příští měsíc. Dva čeští eruoposlanci, Jaromír Štětina a Luděk Niedermayer (oba TOP 09), kteří jsou pro přijetí kvót, podle svých slov dostávají kvůli svému názoru výhrůžky. Uvedli to pro MF Dnes.

Seš zrádce národa, budeš viset, píší lidé Jaromíru Štětinovi. Ten stejně bude hlasovat pro kvóty, neboť...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina

Anketa

Na čí stranu se přikláníte v současném policejním sporu?

hlasovalo: 12710 lidí

Devatenáct českých europoslanců je proti kvótám, Štětina s Niedermayerem jdou proti proudu. „Nejsem pro kvůli tomu, že by se mi kvóty líbily, ale protože bezpečnostní rizika jsou tak velká, že jako Evropa můžeme přežít, jenom když budeme držet pohromadě,“ vysvětluje Štětina s tím, že rozbíjení jednoty Evropy je přesně to, co by potřeboval prezident Ruské federace Vladimir Putin.

"Preferoval bych, kdyby solidarita byla na základě toho, že země se k ní přihlásí. Bylo by to mnohem lepší než ji zavádět na základě nějakých excelových tabulek. Ale s jiným návrhem zatím nikdo nepřišel," doplnil Niedermayer.

Rozštěpen je tak i europoslanecký klub TOP 09 a STAN. Ostatní dva členové, Stanislav Polčák a Jiří Pospíšil, pro kvóty hlasovat nebudou. Lidovci a sociální demokraté jsou poté v otázce kvót opatrnější, ANO, ODS a Svobodní mají rázný názor. Lidovecký europoslanec Pavel Svoboda navíc tvrdí, že řada členských států má na kvóty stejný názor, ale nechtějí si dělat nepřátele. "Vidí, že my to s tou naší husitskou naivitou proti všem za ně vybojujeme,“ řekl.

„Všechny partaje tady hrají takovou politiku, protože se bojí, aby byly znovu zvoleny. Já nepotřebuji být znovu zvolen, protože jsem starý člověk,“ zdůvodňuje svůj "osamělý" názor Štětina. Za svůj postoj mu však leckteří vyhrožují. "Nepřál bych jiným poslancům, aby dostávali takové dopisy jako já: Seš zrádce národa, budeš viset! Ale neusiluji o znovuzvolení, tak se tím nemusím zaobírat,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…