Sesazení prezidenta pro zdravotní nezpůsobilost, alkoholik, estráda. Pohleďte na oficiální Twitter Hermanova ministerstva

29.05.2017 20:11

Do jihomoravských Ivančic, kde právě vystupuje prezident Miloš Zeman, se prý dnes obracejí milovníci estrády a skvěle ztvárněných alkoholiků. Tak to píše oficiální twitterový účet ministerstva kultury vedeného lidovcem Danielem Hermanem. A aby toho nebylo málo, připomněl hlavě státu další výročí – právě před 42 lety byl pro zdravotní nezpůsobilost odvolán prezident republiky Ludvík Svoboda.

Sesazení prezidenta pro zdravotní nezpůsobilost, alkoholik, estráda. Pohleďte na oficiální Twitter Hermanova ministerstva
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Twitterový účet ministerstva kultury je mnohými považován za vzor toho, jak má komunikace úřadu na sociálních sítích vypadat. Úřad ministra Hermana dostal několik ocenění a některé jeho perly kolovaly veřejností, například když pogratuloval k životnímu jubileu zpěvačce Haně Zagorové slovy Miloše Jakeše o „milé holce“.

V pondělí 29. 5. se ministerstvo rozhodlo především připomenout dvacet devět let od úmrtí slavného herce a komika Vladimíra Menšíka. Profese slavného baviče inspirovala ministerské úředníky ke košilatému žertování, u kterého si pomohli i Menšíkovým rodištěm, do něhož souhrou náhod právě dnes zavítal při své návštěvě Jihomoravského kraje i prezident Miloš Zeman.

Prezident Zeman hovoří na náměstí v Ivančicích.

Z ministerského Twitteru jsme se tak dozvěděli, že „srdce milovníků estrády, bodrého humoru a skvěle ztvárněných alkoholiků se dnes obracejí do Ivančic“.

 

 

A aby vše bylo ještě jasnější, objevil se na ministerském účtu další „výroční“ tweet, tentokrát upomínající na politické dějiny země. Konkrétně na rok 1975, kdy se poprvé v historii naší státnosti stalo, že byl prezident republiky zbaven funkce pro zdravotní nezpůsobilost k jejímu výkonu.

 

 

Je třeba dodat, že odvolání prezidenta Ludvíka Svobody proběhlo v roce 1975 poté, co více než rok nevykonával své ústavní povinnosti, většinu času trávil v nemocnici a reálně hrozilo, že ČSSR nebude mít koho vyslat na podepisování závěrečného aktu Helsinské konference, což byl největší poválečný summit evropských prezidentů.

VÍCE O POSLEDNÍCH MĚSÍCÍCH SVOBODOVA PREZIDENTOVÁNÍ ZDE

Prezident Miloš Zeman během posledních tří týdnů absolvoval oslavy výročí konce druhé světové války, třídenní návštěvu Libereckého kraje, šestidenní státní návštěvu Číny, řešení vládní krize s odvoláním a jmenováním několika ministrů, návštěvu vrcholného summitu NATO a nyní třídenní návštěvu Jihomoravského kraje.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…