Sestřelte Rusům ještě jedno letadlo, napsal naštvaný turecký poslanec po sportovním utkání

16.05.2016 11:30

Turecký poslanec jen velmi těžce nesl porážku basketbalového týmu Fenerbahce Istanbul, kterou mu ve finále letošní basketbalové Euroligy uštědřil moskevský klub CSKA. „Přeji si, aby bylo sestřeleno ještě jedno ruské letadlo,“ napsal po utkání na Twitter.

Sestřelte Rusům ještě jedno letadlo, napsal naštvaný turecký poslanec po sportovním utkání
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Poslanec tureckého parlamentu Šamil Tayyar reagoval na prohru svého oblíbeného basketbalového klubu skutečně velmi emocionálně. Člen aktuálně vládnoucí politické strany Spravedlnosti a rozvoje (AKP) po skončení utkání navrhl zopakovat útok na ruské vzdušné síly, o tom informuje ruský server Ria.ru.

„Přeji si, aby bylo sestřeleno ještě jedno ruské letadlo,“ napsal Šamil Tayyar do svého mikroblogu na Twitteru po basketbalovém utkání, ve kterém v poměru 101:96 zvítězil ruský tým.

Vzájemné vztahy mezi Ankarou a Moskvou prochází obdobím krize od listopadu loňského roku, kdy došlo k sestřelení ruského letounu SU-24 tureckými stíhačkami. Vladimir Putin nazval incident „úderem do zad ze strany pomocníků teroristů“ a velmi významně s Tureckem omezil ekonomickou spolupráci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …