Setkání s ministry byla korektní, Zeman ocenil hlavně Němečka a Prachaře

22.01.2014 21:50

Během středy proběhla setkání prezidenta Miloše Zemana s kandidáty na ministry v budoucí vládě. Podle hlavy státu proběhly rozhovory v korektní atmosféře, zejména ocenil kandidáty na ministra zdravotnictví a dopravy.

Setkání s ministry byla korektní, Zeman ocenil hlavně Němečka a Prachaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Všechna setkání s kandidáty na ministry proběhla v korektní atmosféře. Prezident se zajímal o jejich odbornou vizi v jejich rezortu a ocenil ty kandidáty na ministry, kteří se zabývali problematikou tohoto rezortu dlouhodobě, a to zejména kandidáty na ministra zdravotnictví a na ministra dopravy,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Vypíchl tak setkání se Svatoplukem Němečkem (ČSSD) a Antonínem Prachařem (ANO). Ti o svých rozhovorech s Milošem Zemanem také mluvili jen v dobrém.

Prachař byl posledním ze skupiny ministrů, které ve středu prezident na Pražském hradě přijal. Po hodinovém jednání uvedl, že rozhovor se nesl v přátelské atmosféře. S prezidentem se prý shodli na potřebě napojení českých dálnic na komunikace v Evropské unii. Zmínil zejména dálniční spojení s Rakouskem.

Němeček hovořil i o budoucí spolupráci. „Já bych řekl, že to bylo takové letem světem po všech základních věcech. A domluvili jsme se na nějaké další spolupráci," řekl po jednání se Zemanem.

reklama

autor: pan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…