Šetřit netřeba? Správa silnic na Pardubicku si pořídila knihy za 96 tisíc. Nevadí ani to, že jsou osm let staré

28.11.2017 15:04

„Cílem knihy je zachytit historii, uchovat paměť pro příští generace o více než tisíciletém vývoji správy a výstavby pozemních komunikací v našem kraji. Záměrem autorů je seznámit čtenáře s vývojem techniky," stojí v publikaci z roku 2009, jejíž dotisk si pořídila Správa a údržba silnic Pardubického kraje v čele s ředitelem Miroslavem Němcem.

Šetřit netřeba? Správa silnic na Pardubicku si pořídila knihy za 96 tisíc. Nevadí ani to, že jsou osm let staré
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický a Jan Goláň

ParlamentníListy.cz byly opakovaně upozorňovány na praktiky marketingových aktivit, které bez sebemenšího zájmu hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického či jeho koaličních partnerů vynakládá Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Naše redakce získala řadu smluv, které tato organizace utrácí za vlastní či jinou propagaci.

Jedním z posledních případů je i nákup tří stovek kusů titulu "Silnice v Pardubickém kraji, historie a současnost". Ty si Správa a údržba silnic pořídila za 96 tisíc letos v srpnu.

Za titulem podle všeho stojí Máša agency. Firma, u které takzvaná SÚSka utrácí pravidelně. Vzájemné náklonnosti nevadilo ani to, že kniha je původně z roku 2009 a nová várka titulů je dotiskem. „Prodávající touto smlouvou prodává a kupující touto smlouvou kupuje předmět koupě a tento přijímá do svého vlastnictví za níže sjednanou kupní cenu," stojí také ve smlouvě, pod kterou je podepsán Miroslav Němec a David Kantor.

Zajímavé je, že původní cena knihy byla 720 korun, současná prodejní cena však jen mírně překročila tři stovky. Koupit ji přitom můžete přímo na stránkách suspk.cz, tedy na webu Správy údržby silnic.

Pardubická Máša agency byla založena v roce 2000 a poskytuje "svým klientům full-servis v oblasti promo, event akcí, public relations, modelingu a marketingu." Mezi referencemi této firmy jsou například České dráhy, PRE, Pardubický kraj nebo Eurovia.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…