Ševčík: Nikdo z Nečasova kabinetu nebyl ekonom

26.06.2013 19:35

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval předsedou vlády Jiřího Ruskoka. Prvnizpravy.cz se zeptaly ekonoma Miroslav Ševčík, co soudí o tomto kroku. Ekonom prý zastává názor, že vládní kabinet ministerského předsedy Jiřího Rusnoka nebude pro Českou republiku představovat žádné nebezpečí.

Ševčík: Nikdo z Nečasova kabinetu nebyl ekonom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Miroslav Ševčík

Miroslav Ševčík podle Prvníchzpráv.cz soudí, že na to jaký bude celkový přínos Rusnokovy vlády ještě musíme počkat.  „Musíme počkat, až se objeví jména jednotlivých ministrů. Pokud se ale na věc podívám z ryze odborného hlediska tak konstatuji, že Jiří Rusnok je lepším ekonomem než Jan Mládek nebo Michal Hašek. To ovšem platí i o Nečasově kabinetu v demisi. Nikdo z jeho členů totiž nikdy nebyl ekonomem," řekl Ševčík v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz. "Předpokládám, že by ministerský předseda Rusnok nepřipustil zvyšování daní. Z tohoto pohledu si dovoluji prohlásit, že je lepším ekonomem než Miroslav Kalousek," dodal Ševčík.

Ekonom dále uvedl, že se neobává, že by součastná rozjitřená situace uvnitř politické scény mohla poškodit českou ekonomiku. Rovněž prý nemá obavy z tzv. rozpočtového provizória, které by bylo zavedeno ministrem financí v případě nepřijetí návrhu na státní rozpočet. Ševčík zdůraznil, že rozpočtové provizorium nemůže nastat, protože dříve než by k němu došlo, bude v České republice sestavena nová vláda. Ta podle Ševčíka státní rozpočet složí a předloží jej Parlamentu ke schválení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…