Sexuální orgie v uprchlickém táboře. Pečovatelky si užívaly s nezletilými "novými samci" a ještě si to natáčely

02.11.2016 11:07

Před několika dny redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala o uzavření dánského azylového centra pro mladistvé Bornecenter Tullebolle z důvodů sexuálního zneužívání mladých uprchlíků zaměstnanci centra. Nyní přinášíme k případu podrobnější detaily, které jsou skutečně velmi skandální.

Sexuální orgie v uprchlickém táboře. Pečovatelky si užívaly s nezletilými "novými samci" a ještě si to natáčely
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Azylové středisko Børnecenter Tullebølle, které se nachází ve vesnici Langeland, plnilo přední stránky dánských médií dlouhé měsíce před svým definitivním uzavřením. Pravidelně se zde odehrávaly násilnosti, krádeže a několik zdejších chovanců bylo dokonce obviněno ze znásilnění. Pohár trpělivosti úřadů však definitivně přetekl až ve chvíli, kdy se objevily závažné informace o sexuálních kontaktech mezi zaměstnanci centra a mladistvými uprchlíky.

Ze sexuálního zneužívání uprchlíků jsou podezřelé nejméně dvě zaměstnankyně centra, které byly propuštěny ze svých funkcí ještě před oficiálním uzavřením centra. Nyní oznámila obec Langeland coby provozovatel centra, že s okamžitou platností přišla o své místo i vedoucí centra Sisi Eibye. Rozhodnutí obce přišlo krátce poté, co Radio 24syv zveřejnilo k celému incidentu podrobnosti, které značně pobouřily veřejnost i politiky.

Celý text v angličtině je ZDE.

Rozhlasová stanice Radio 24syv ve své reportáži uvedla, že sexuální styky mezi zaměstnankyněmi a mladými uprchlíky byly fotografovány a nahrávány na video. Na jednom ze záběrů je například vidět jedna ze zaměstnankyň centra při orálním sexu s uprchlíkem a vedle toho také při souloži s jiným chlapcem. Reportéři také odhalili, že místní úřady informovaly policii o podezření z protizákonných sexuálních kontaktů s osobami mladšími 18 let již v červnu.

Znepokojivá je na celém případu skutečnost, že minimálně tři úředníci z Langelandu o sexuálním zneužívání věděli již před několika měsíci, ale samotný starosta Bjarne Nielsen neměl o ničem ani tušení. Jak uvedl pro média, zveřejněné skutečnosti jsou pro něj nepříjemným překvapením a hodlá se nyní svých podřízených ptát, kdo přesně všechno věděl a kdy a jak se k těmto informacím dostali.

Obě podezřelé zaměstnankyně nyní čelí vyšetřování policie a vzhledem k získaným důkazům v podobě fotografií a videí jim hrozí až několikaleté vězení. Policie se mezitím nechala slyšet, že samotnému vyšetřování věnuje mimořádnou pozornost. „Samozřejmě, že to bereme velmi vážně. Obzvlášť v případě, že se jedná o tak vážné ohrožení dětí, jako je tomu v tomto případě,“ sdělil rozhlasové stanici Radio 24syv mluvčí policie Sten Skovgaard Larsen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…