Shoř v pekle, dědku. Drsná slova Jakešovi. Od mladíka

15.07.2020 7:13

Podle informací CNN Prima News zemřel generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš. Zemřel člověk, který celý svůj život věřil, že komunistický režim existující v této zemi před rokem 1989 byl lepší než stávající svobodný demokratický systém. Komentátor serveru Info.cz Jan Palička napsal, že si Jakeš zaslouží „shořet v pekle“. A nebyl sám...

Shoř v pekle, dědku. Drsná slova Jakešovi. Od mladíka
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý generální tajemník ÚV KSČ, Miloš Jakeš

V 97 letech zemřel Miloš Jakeš. Jakeš zůstal po celý život skalním komunistou, po roce 1968 se podílel na čistkách ve straně a na vylučování lidí, kteří sovětskou okupaci bez obalu nazývali sovětskou okupací a nikoli bratrskou pomocí. Věřil, že komunistický režim, který byl podle českých zákonů režimem zločinným, byl lepší než dnešní demokracie.

Anketa

Jakeš zemřel. Měli by být funcionáři KSČ Štrougal a Vajnar souzeni za úmrtí na státní hranici?

12%
88%
hlasovalo: 9110 lidí

Když se na konci roku 1987 stal generálním tajemníkem komunistické strany, urychlil pád režimu. O zesměšnění celého systému se zasloužil slavným projevem z Červeného Hrádku, kterým se národ dobře bavil.

Mladý komentátor serveru Info.cz Jan Palička poznamenal, že kdyby se takto vysokého věku dožili lidé jako Milada Horáková, kněz Josef Toufar nebo Heliodor Píka, zemřeli by v 90. letech minulého století, takže by na vlastní oči viděli pád zločinného komunistického systému. Ale nedožili se ho, protože je komunisté popravili. Jakeš, který do komunistické strany vstoupil v roce 1945 a byl poslán na stranická politická studia do Moskvy, si proto podle Paličky zaslouží shořet v pekle.

„Byl to jeden z hlavních představitelů totality, aktivně se podílel na jedné z nejtemnějších kapitol naší historie, nějaké přínosné skutky by u něj jeden spočítal na prstech jedné ruky, bůh ví jestli. Co je nicméně větší ostuda než samotný fakt, že ani on, ani mnozí jiní bolševičtí škůdci nebyli nikdy potrestáni, je ale to, že mu bylo umožněno dožívat v luxusu, s důchodem vyšším než mnozí, kdo pod jeho režimem trpěli, měli po revoluci plat, s nakradeným majetkem za miliony. Parazitoval na slušnosti druhých, které se mu nikdy nedostalo až do konce. Shoř v pekle, dědku,“ napsal Palička na sociální síti Facebook.

O Miloši Jakešovi

Komentátor serveru Seznam zprávy Jindřich Šídlo označil Jakeše za „gaunera“.

„Na Jakešovi fakt nebyl nejdůležitější ‚tragikomický projev‘ na Červeném Hrádku. Nebyla to žádná tragikomická figura, byl to v první řadě gauner. RIP, samozřejmě,“ napsal Šídlo.

Internetový glosátor Honza Paluska konstatoval, že si čert jednou přijde pro každého.

O Miloši Jakešovi

O Miloši Jakešovi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …