Shromáždění konvičkovců u ambasády být nemůže, tvrdí magistrát. Akce by se mohla konat na Letné

09.09.2016 18:20

Pražský magistrát informoval svolavatele nedělního protiislámského shromáždění Iniciativy Martina Konvičky (IMK), že akce u saúdskoarabského velvyslanectví v Bubenči kvůli havárii kanalizace být nemůže. K jeho zrušení ale úřad nemá zákonné důvody, informoval ČTK mluvčí magistrátu Vít Hofman. Nabídl přesunutí akce na nedalekou Letnou.

Shromáždění konvičkovců u ambasády být nemůže, tvrdí magistrát. Akce by se mohla konat na Letné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Akce připadá na výročí teroristických útoků 11. září 2001 v USA. Srpnová akce IMK na Staroměstském náměstí s ozbrojenými muži střílejícími do vzduchu vyvolala mezi přihlížejícími paniku.

Odbor živnostenský a občanskosprávní pražského magistrátu, který má posuzování oznámených shromáždění na starosti, dnes podle mluvčího obdržel informaci o havárii kanalizace na křižovatce Romaina Rollanda a Na Zátorce a propadu v ulici Na Zátorce, kvůli němuž byla uzavřena křižovatka s Korunovační.

Podle vyjádření úřadu tak akci na místě „prakticky nelze realizovat“, což sdělili i svolavateli Martinu Vítkovi z IMK. Zároveň mu úřad znovu nabídl přesunutí akce na Letnou. „Je tedy na zvážení svolavatele, jak se sdělením naloží,“ dodal mluvčí. Pro zrušení akce ale podle něj magistrát nemá zákonné důvody.

Na Letné by ovšem Konvičkova akce mohla kolidovat s charitativním během Teribear, který tam pořádá až do 17. září Nadace Terezy Maxové.

reklama

autor: luš, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…