Šíbři se Klause zalekli, myslí si Bobošíková. Jeho rozhodnutí prý chápe

28.08.2013 20:47

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, která je jednou z hlavních postav integračních snah českých konzervativců, rozhodnutí prezidenta Václava Klause chápe. A poukazuje na to, že se ti, kteří stojí za velkými politickými stranami, jeho návratu zalekli, píše iDNES.cz.

Šíbři se Klause zalekli, myslí si Bobošíková. Jeho rozhodnutí prý chápe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus a Jana Bobošíková, ilustrační koláž

"Vedle lidí s upřímnou starostí o naši zemi bylo i mnoho těch, kteří se navenek sice zaštiťovali starostí o osud České republiky, ale ve skutečnosti se strašně vyděsili. Těmto politickým šíbrům došlo, že by se do politiky spolu s Václavem Klausem vrátili lidé, vrátily by se do ní politické střety a vrátil by se do ní tolik potřebný soulad slov a činů," říká Bobošíková.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Konzervativci chtějí otevřenou, ideovou, nezákulisní politiku

"Struktury, na které je dnešní politická scéna napojena a které ji de facto řídí, daly jasně najevo, že si takovou změnu prostě nepřejí. V uplynulých dnech poznal, že pro otevřenou, ideovou, nezákulisní politiku, která by opravdu změnila zemi, nemá mezi těmi, kdo si říkají silní pravicoví hráči, žádné skutečné spojence," upozorňuje.

A o některých z těch, se kterými v posledních dnech vyjednávala, už nemá žádné iluze. „Mnozí politici jasně prokázali, že nejsou svébytné osobnosti, které si zaslouží důvěru občanů, ale jen nastrčené, zbabělé loutky. Bylo trapné při řadě jednání, které jsem vedla s politickými špičkami, sledovat, jak nedokáží zaujmout žádné stanovisko bez konzultace se svým kmotrem na telefonu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…