Šikanování na školách. Závažné téma dnes u Jílkové v Máte slovo

10.03.2016 17:31

Česká televize dnes bude vysílat další vydání pravidelného diskuzního pořadu Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou. Tentokrát se bude diskutovat o útocích studentů na učitelku z třebešínské střední průmyslové školy a o situaci v českém školství obecně.

Šikanování na školách. Závažné téma dnes u Jílkové v Máte slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka Michaela Jílková

Útoky a šikana učitelů ze strany studentů jsou čím dál častější. V posledních třech letech se jejich počet zvojnásobil. Jak s touto situací ve školství naložit, o tom budou diskutovat ve 21:15 dnešní hosté pořadu Máte slovo na ČT1.

Hosty pořadu Michaely Jílkové tentokrát budou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová či Tomáš Zatloukal, ústřední školní inspektor České školní inspekce.

Dále vystoupí i zástupci kantorů a ředitelů škol. Učitelka Jitka Česka z Pernštejna u Chomutova byla terčem šikany za strany žáků, na druhé straně ředitel ZŠ v rezignaci Miroslav Koranda dal jednomu ze svých žáků pohlavek.

Společně s nimi vystoupí i PhDr. David Čáp, psycholog a specialista na šikanu a předseda Sdružení učňovských zařízení a ředitel středního odborného učiliště Ohradní v Praze Michli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…