Síla. Okamura vytáhl drsný dopis od starosty. Nepřizpůsobiví, vši, sociálka. A tlak na vládu

21.01.2020 17:36

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura na dnešní tiskové konferenci k jednání Poslanecké sněmovny zkritizoval ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), že nedokáže vyřešit řádění lupičského gangu v okolí Prahy. „Je skandální, že tady řádí gang vykradačů a ministr vnitra radši pracuje na nebezpečích, která nám prý hrozí na sociálních sítích,“ prohlásil Okamura. Na Hamáčka prý chystá také interpelaci ohledně nesnesitelného soužití obyvatel města Úpice s romskými sousedy. Jejich děti prý nosí do školy vši a rodiče nespolupracují s ředitelem školy ani starostou.

Síla. Okamura vytáhl drsný dopis od starosty. Nepřizpůsobiví, vši, sociálka. A tlak na vládu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Brífink poslanců SPD k jednání sněmovny

Anketa

Byl Jaroslav Kubera dobrý politik?

70%
30%
hlasovalo: 9114 lidí
Ministr vnitra Hamáček si v poslední době nemůže stěžovat na nedostatek interpelací. Tomio Okamura připomněl, že již na poslední schůzi Hamáčka interpeloval ohledně řádění lupičského gangu, který v okolí Prahy vykradl již přes stovku domů. „Jelikož pan ministr Hamáček nekoná dostatečně, ta situace už trvá delší dobu a pachatelé stále nejsou zadrženi, tak jsme na něj podali interpelaci, aby konečně začal konat. On sice svolal k tématu tiskovou konferenci, ale jinak situace přetrvala dál,“ řekl Okamura a dodal, že se na něj obracejí zoufalí občané, aby situaci vyřešil a zajistil jim bezpečí.

Na dnešek chystá předseda SPD další interpelaci na ministra vnitra Hamáčka a také na ministra školství Roberta Plagu (ANO). „Podávám také další interpelaci ohledně situace v Úpici, kde je neúnosná situace ohledně soužití řádných občanů s nepřizpůsobivými. Vím to na základě dopisu od starosty města Úpice a ředitele základní školy ve městě,“ řekl starostlivým tónem Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Děti nepřizpůsobivých podle nich nosí do školy vši, s jejich rodiči se nelze spojit, protože nespolupracují, a školy jsou tak v neřešitelné situaci. Jsou tam časté neomluvené absence, nevhodné chování rodičů k učitelům a děti nepřizpůsobivých prý odmala tvrdí, že v dospělosti chtějí být na sociálce jako jejich rodiče,“ píše se podle Okamury v dopise.

Proto podává Okamura interpelaci, aby mu ministr školství sdělil, jak hodlá situaci řešit. „Podobné dopisy nám zaslali i občané Chomutova a dalších oblastí, kde to soužití s nepřizpůsobivými je už opravdu neúnosné,“ dodal Okamura a připomněl, že před dvěma měsíci hnutí SPD předložilo novelu zákona o úpravě sociálních dávek u nepřizpůsobivých.

„Vláda k novele zatím vydala neutrální stanovisko a mnozí poslanci chtějí naše návrhy přidat do svých novel zákona. Podle dohody by měla být novela projednána na začátku února a snad již učiníme přítrž zneužívání dávek ze strany nepřizpůsobivých občanů,“ pokračoval Okamura a vyzval, aby mu napsali i ostatní občané z měst, kde mají složitou situaci s nepřizpůsobivými.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …