Šílená EU chce jít proti Evropanům, rozohnil se v ČT sociální demokrat Váňa

19.04.2016 23:05

Poslanci Roman Váňa a Pavel Kováčik z KSČM kritizovali plány EU na omezení legálně držených zbraní. V České televizi padala ostrá slova o tom, že nová směrnice EU je šílená a povede snad jen k tomu, že vzroste úloha černého trhu.

Šílená EU chce jít proti Evropanům, rozohnil se v ČT sociální demokrat Váňa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

„Navržená pravidla jsou tak šílená, že by vedla ke konci zbrojního průmyslu v celé Evropě a k úplnému odzbrojení občanů EU... My žádáme, aby EU bojovala proti terorismu, a ne proti vlastním občanům,“ konstatoval Váňa v úterním pořadu Události, komentáře. Kováčik mu v tom dal jasně za pravdu.

Ing. Roman Váňa

  • SOCDEM
  • Předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD

Hosté se shodli na tom, že držitelé legálních zbraní mají právo je držet dál a teroristé si tak či tak pořídí zbraně na černém trhu. Podle komunisty je absolutně nesmyslné věřit tomu, že by nová směrnice EU znamenala pro teroristy překážku. Celé to povede jen k tomu, že vymizí legální zbraně ze společnosti a vzroste úloha černého trhu se zbraněmi.

Jednu z cest, jak omezit množství nelegálně držených zbraní, představuje na jedné straně zbraňová amnestie spojená případně se stanovením přísnějších trestů za držení nelegálních zbraní. Váňa ovšem upozornil, že jde o sisyfovský boj, který nikdy nekončí. A České republice se v něm daří, protože máme dobře nastavený vlastní zákon a nemusíme se nechat nesmyslně poučovat zvenčí. Zatím se však nezdá, že by EU brala české připomínky v potaz. Případné navrhované změny jsou prý mnohdy posunem ještě do horší pozice, než byl prvotní návrh směrnice.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …