Šílená podporovatelka zelených vypustila "kachnu". A nastal poprask

18.10.2013 16:38

Ráno se na serveru ČTK objevila nepravdivá informace o tom, že Český rozhlas změní název svého dopravního zpravodajství Zelená vlna, protože si prý někteří občané a politici stěžovali na podobnost s názvem Strany zelených. Český rozhlas však zprávu v průběhu dne dementoval. Ukázalo se, že zprávu vydala podporovatelka Strany zelených, která usilovala o zviditelnění strany.

Šílená podporovatelka zelených vypustila "kachnu". A nastal poprask
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Podle informací serveru Novinky.cz falešnou zprávu zveřejnila Renata Červená. Ta je v podvodném e-mailu uvedená jako kontaktní osoba pro Český rozhlas.

„Cílem akce bylo poukázat na to, že menší strany nemají v Českém rozhlase zastoupení v předvolebním boji,“ uvedla Červená s tím, že za akcí stojí skupina podporovatelů SZ, ale nejde o oficiální akci strany.

Od akce se jasně distancoval předseda zelených Ondřej Liška. Jednoznačně prohlásil, že neví o nikom ze Strany zelených, kdo by takové věci psal.

Dodejme, že to není poprvé, co se Červená uchýlila k podobné lži. Před časem se podvodně vydávala za marketingovou ředitelku rádia Impuls.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…