Šílenci. Hroutí se vám to jak domeček z karet, line se od známých osobností po spršce muslimských útoků

25.07.2016 11:32

K posledním útokům v Německu se na facebookových profilech vyjádřili například ekonomové Patrik Nacher nebo Markéta Šichtařová. Své řekl i předseda strany Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura.

Šílenci. Hroutí se vám to jak domeček z karet, line se od známých osobností po spršce muslimských útoků
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Ekonomka a ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová

Anketa

Který představitel by měl opustit svou funkci?

hlasovalo: 12728 lidí

„Tak koukám a čtu, že to v Německu a dalších západoevropských zemích bouchá a útočí se už téměř denně. Vždy je pak zajímavé sledovat to zjemňování a rozřeďování motivů činu, od vyšinutého jedince po zklamaného imigranta přes neúspěšného žadatele o azyl. Podstatu se stále bojí pojmenovat,“ domnívá se Patrik Nacher. Podle něj to tímto tempem dojde do stádia, kdy to budeme vnímat jako nedílnou součást života a počty mrtvých a zraněných podobně jako statistiku nehodovosti na silnicích. „Když to někdo bude kritizovat, pojmenuje příčiny, ještě k tomu splínu dostane navíc označení, že je xenofob a rasista. Šílenství,“ myslí si Nacher.

Markétě Šichtařové podle jejích slov něco říká, že vlna útoků v Německu akceleruje zaječí úmysly některých zemí z EU. „Mnohé země v tomto kontextu ještě víc nelibě ponesou nápady s kvótami, obecně evropskou imigrační politiku, rostoucí tlaky na omezení zbraní apod. Argumenty pro jejich exity se nebudou mnoho lišit od argumentace Britů, kde také imigrační politika byla v centru kampaně pro brexit,“ tvrdí Šichtařová. Jak si myslí, nebude trvat dlouho a další referenda o exitech budou následovat. „A to tím rychleji, čím mohutnější bude vlna útoků, která právě vypukla,“ sdělila.

„Je třeba to říci zcela jasně a bez vytáček: Ti, kteří vykřikují ‚Refugees Welcome‘, ti, kteří připouštějí ‚dobrovolné‘ přijímání muslimských migrantů, uprchlíků, se dopouštějí zločinného jednání, kterým ohrožují životy občanů České republiky. Tito lidé představují přímé ohrožení národní bezpečnosti,“ řekl bez vytáček mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Jak zdůraznil, prezident se už opakovaně jednoznačně vyslovil proti přijímání muslimských migrantů. „Přišel čas, kdy každý vrcholový politik musí zaujmout jasné stanovisko. Bez vytáček a slizkého vymlouvání. Žádejme po nich jasnou odpověď ano, nebo ne!“ vyzval Ovčáček.

Stanovisko k současné situaci zaujal i astrolog Antonín Baudyš. „Unie postupně chystá zavedení trvalého výjimečného stavu, po vzoru Francie. Nice i Mnichov se odehrávají pouze ve jménu omezení osobních svobod, neutralizace odporu a prosazení dalších integračních kroků (kvóty, TTIP). Bezpečnostním opatřením po mnichovském představení má být zavedení povinné výuky islámu na základních školách,“ uvedl Baudyš s tím, že Kalergiho plánu na trvalé smísení Evropanů s Araby a Afričany nestojí nic v cestě. „Zůstaneme dost chytří, abychom mohli pracovat, ale nebudeme dost chytří, abychom mohli něco změnit. Opuštění Unie je jedinou možností, jak se tomuto scénáři vyhnout,“ poznamenal.

„Lži politických elit Evropy i národních vlád se hroutí jako domeček z karet. Přijďte letos v říjnu ke krajským volbám a podpořte naše hnutí Svoboda a přímá demokracie! Nechceme zde mít vraždící islámské fanatiky! Je nad slunce jasnější, že cesta k zachování našeho národa a státu vede co nejrychlejším opuštěním EU,“ řekl předseda Svobody a přímé demokracie Tomio Okamura. 

Celé příspěvky:

Patrik Nacher

Tak koukám a čtu, že to v Německu a dalších západoevropských zemích bouchá a útočí se už téměř denně. Vždy je pak zajímavé sledovat to zjemňování a rozřeďování motivů činu, od vyšinutého jedince, po zklamaného imigranta, přes neúspěšného žadatele o azyl. Podstatu se stále bojí pojmenovat. Trochu se obávám, že to tímto tempem dojde do stádia, kdy to budeme vnímat jako nedílnou součást života a počty mrtvých a zraněných podobně, jako statistiku nehodovosti na silnicích. Když to někdo bude kritizovat, pojmenuje příčiny, ještě k tomu splínu dostanu navíc označení, že je xenofób a rasista. Šílenství....

Markéta Šichtařová

Něco mi říká, ž vlna útoků (nejen) v Německu akceleruje zaječí úmysly některých zemí z EU: Mnohé země v tomto kontextu ještě víc nelibě ponesou nápady s kvótami, obecně evropskou imigrační politiku, rostoucí tlaky na omezení zbraní apod. Argumenty pro jejich exity se nebudou mnoho lišit od argumentace Britů, kde také imigrační politika byla v centru kampaně pro Brexit. Myslím, že nebude trvat dlouho a další referenda o EXITech budou následovat - a to tím rychleji, čím mohutnější bude vlna útoků, která právě vypukla.

Antonín Baudyš

Mám zatím jen jedno vysvětlení. Unie postupně chystá zavedení trvalého výjimečného stavu, po vzoru Francie. Nice i Mnichov se odehrávají pouze ve jménu omezení osobních svobod, neutralizaci odporu a prosazení dalších integračních kroků (kvóty, TTIP). Bezpečnostním opatřením po mnichovském představení má být zavedení povinné výuky islámu na základních školách. Kalergiho plánu na trvalé smísení Evropanů s Araby a Afričany nestojí nic v cestě. Zůstaneme dost chytří, abychom mohli pracovat, ale nebudeme dost chytří, abychom mohli něco změnit. Opuštění unie je jedinou možností jak se tomuto scénáři vyhnout.

Jiří Ovčáček

Je třeba to říci zcela jasně a bez vytáček: Ti, kteří vykřikuji "Refugees Welcome", ti, kteří připouštějí "dobrovolné" přijímání muslimských migrantů, uprchlíků, se dopouštějí zločinného jednání, kterým ohrožují životy občanů České republiky. Tito lidé představují přímé ohrožení národní bezpečnosti. Pan prezident se už opakovaně jednoznačně vyslovil proti přijímání muslimských migrantů. Přišel čas, kdy každý vrcholový politik musí zaujmout jasné stanovisko. Bez vytáček a slizkého vymlouvání. Žádejme po nich jasnou odpověd ano nebo ne!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…