Silná prohlášení: Sobotko, Zaorálku, Chovanče, dám trestní oznámení. Ištvana a Bradáčovou na vás. Babiš vám vaši hru zmaří

15.05.2017 6:44

Advokát a proruský aktivista Jiří Vyvadil i poslanec a někdejší komentátor Martin Komárek (ANO) se vyjádřili k současné vládní krizi.

Silná prohlášení: Sobotko, Zaorálku, Chovanče, dám trestní oznámení. Ištvana a Bradáčovou na vás. Babiš vám vaši hru zmaří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

„Babiš nebo Sobotka? Hra se blíží do finále. A nejen Rolling Stones, mám-li zmínit jejich super píseň, už chápou jeji ďábelskou podstatu,“ poznamenal ve svém komentáři na Facebooku Komárek. Dále konstatuje, že snaha ČSSD s opozičními stranami vyhodit Babiše do povětří, je neúspěšná ze tří důvodů. „Babiš je dokonale teflonový. Babiš je velmi úspěšný a oblíbený. Všichni důležití členové hnutí Ano stojí za ním,“ zmínil.

Babišovou slabinou je podle něj záliba v tlachání s řadovými novináři. „Spáchat provokaci není těžké. S bizonní silou odpaluje Sobotka na netu matku všech bomb ve chvíli, kdy preference jeho pomalu umírající strany padají. To už by umrtvilo i Hulka,“ konstatuje Komárek. 

A všímá si i toho, jak se Sobotka s Babišem hádají o obsazení resortu financí. Babiš chce podle něj dosadit svého člověka, Sobotka toho svého. „Nemusíme být čtenáři politických thrillerů, abychom si uvědomili, co by se stalo, kdyby tam Sobotka dosadil svého člověka. ‚Ukázalo‘ by se, co všechno Babiš pokonil a pršela by trestní oznámení. Chvancovi lidé by se jich chopili a rozevřeli svá klepeta. Babiš tohle samozřejmě ví a dělá všechno, aby z této pasti unikl,“ řekl s tím, že bez pomoci prezidenta Zemana by Babiš zůstal v pasti nadobro. „Leda by si jako liška ukousal jednu nohu,“ řekl Komárek.

Anketa

Považujete Alenu Schillerovou za dobrou nástupkyni Babiše?

83%
11%
hlasovalo: 13849 lidí

„Babiš navrhuje na zítřejší jednání svou náměstkyni Schillerovou. Sobotka se kroutí jako had. Kdyby to připustil, hra končí a on stojí jako nahý padouch proti nanejvýš rozzuřenému Hulkovi. Udělá všechno, aby to tak neskončilo. Prostředky na to má. Existuje ale způsob, jakým mu může Babiš tu hru zmařit…“ uzavřel Komárek.

Vyvadil pak ve svém komentáři upozorňuje olomouckého státního zástupce Ivo Ištvana na to, že opět nastal jeho čas. „Mé srdce právníka, bývalého trestního soudce i advokáta doslova trpí. Po nedělením vystoupení Luboše Zaorálka jsem měl pocit, že jsme se vrátili někam do 50. let minulého století, kdy soudruh Gottwald veřejně vyhlašoval, kdo prostě musí pocítit pěst dělnické třídy,“ rozlítil se Vyvadil nad slovy ministra zahraničních věcí v pořadu Otázky Václava Moravce.

„Když ministr zahraničních věcí v přímém přenosu vyhrožuje Vrchní státní zástupkyni Bradáčové, proč neprovedla u Babiše domovní prohlídku, a proč nekoná a proč  Babiš není vyšetřován. A když následně říká, že nová kandidátka na ministra financí nepřichází v úvahu, protože nezajistila, aby finanční správa provedla  kontrolu účetnictví Andreje Babiše. A tenhle Zaorálek se pokládá za evropského demokrata, ani si nepřečte zákon a požaduje, aby ministerstvo financí, které má toliko organizační funkci, donutilo finanční správu k zahájení šetření,“ poznamenal dále. 

„Ministr vnitra Chovanec, kudy chodí, tudy prohlašuje, koho by měla policie vylslechnout (samozřejmě Babiše), vyhrožuje trestním stíháním generálnímu řediteli Finanční správy, jen proto, že odmítá zahájit nějaká řízení proti Andreji Babišovi… Taktéž opakovaně jedná předseda vlády...“ míní Vyvadil. A dodává, že předseda vlády, ministr vnitra či zahraničních věcí nemají oprávnění se k tomuto vyjadřovat. 

„Bohuslav Sobotka, Milan Chovanec či Luboš Zaorálek opakovaně hrubým způsobem porušují zásady právního státu a dle mého názoru při podrobném rozboru jejich jednání už nabylo charakteru trestněprávního jednání. Budu čekat, zda Vrchní státní zástupce v Olomouci bude jednat. Nebude-li, dám si i zpětně tu práci a budu předkládat jedno trestní oznámení za druhým. A jinak běda, jestli ještě jednou obdobným způsobem ceknou. Každý jejich trestný výrok budu zaznamenávat. Politický boj je třeba vést třeba i silně, ale právně korektně,“ uzavřel se slovy, že spoléhá na Ivo Ištvana.

Původní text ZDE

Celý příspěvek Martina Komárka:

Kdybych byl ještě komentátorem, napsal bych tohle:
Babiš nebo Sobotka? Hra se blíží do finále. A nejen Rolling Stones, mám-li zmínit jejich super píseň, už chápou její ďábelskou podstatu.
Už řadu měsíců se snaží ČSSD spolu s opozicí vyhodit Babiše do povětří. Snaha je neúspěšná ze tří důvodů: Babiš je dokonale teflonový. Babiš je velmi úspěšný a oblíbený. Všichni důležití členové hnutí Ano stojí za ním.
Babiš má ale i slabiny. Jednou z nich je jeho záliba v tlachání s řadovými novináři.
Spáchat provokaci není těžké. S bizoní silou odpaluje Sobotka na netu matku všech bomb ve chvíli, kdy preference jeho pomalu umírající strany padají.
To už by umrtvilo i Hulka. 
 Babiš ví, že tohle neustojí: „Odejdu, ale mám právo dosadit za sebe svého člověka.“
Sobotka: „Dosadím tam svého člověka!“
Nemusíme být čtenáři politických thrillerů, abychom si uvědomili, co by se stalo, kdyby tam Sobotka dosadil svého člověka. „Ukázalo“ by se, co všechno Babiš pokonil a pršela by trestní oznámení. Chvancovi lidé by se jich chopili a rozevřeli svá klepeta.
Babiš tohle samozřejmě ví a dělá všechno, aby z této pasti unikl.
Bez pomoci prezidenta Zemana by v ní ale zůstal nadobro, leda by si jako liška ukousal jednu nohu.
Celá stínohra demise-nedemise, řeči o ústavě a koaliční smlouvě to mají zakrýt.
Babiš navrhuje na zítřejší jednání svou náměstkyni Schillerovou. Sobotka se kroutí jako had. Kdyby to připustil, hra končí a on stojí jako nahý padouch proti nanejvýš rozzuřenému Hulkovi.
Udělá všechno, aby to tak neskončilo. Prostředky na to má.
Existuje ale způsob, jakým mu může Babiš tu hru zmařit…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…