Silná slova Vondry v ČT k uprchlické krizi: Potápět ty lodě i bez souhlasu OSN. Ta organizace je naprosto tragická

30.08.2015 13:10

Uprchlická krize, krize Ukrajiny a krize eura. Tato témata probírali v Otázkách Václava Moravce České televize, vysílané ze Žižkovského vysílače, europoslanec Pavel Telička (nestr. za ANO) a bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS).

Silná slova Vondry v ČT k uprchlické krizi: Potápět ty lodě i bez souhlasu OSN. Ta organizace je naprosto tragická
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

Telička úvodem poznamenal, že nejdůležitější je, jak dostaneme problém zpátky ze Středozemního moře na kontinent, ze kterého vychází. „Problém nazrál do rozměrů, které je nutné řešit,“ uvedl.

„Je nutné vyřešit, kteří lidé požadují ochranu před smrtí a před jinými vlivy. Je problémem Evropy, že otázku počtu uprchlíků neřešila dříve,“ sdělil k uprchlické krizi Vondra. Podle něj není třeba k solidaritě vyzývat, solidaritu je třeba praktikovat. 

Podle obou politiků je v celém problému Evropa de facto sama, Rusko ani OSN s krizí nepomáhají. „OSN je naprosto tragická organizace,“ řekl Vondra s tím, že za problémy si však Evropa může sama. „Podcenila to. Nereagovala včas, aby změnila nějaké zákony. Aby přijala i nejrůznější opatření, aby určila, kdo tu ochranu potřebuje. Sociální systém v Evropě je nastaven tak, že funguje jako magnet,“ doplnil Vondra. Telička k tomu uvedl, že Evropa zkrátka podcenila pád diktátorských režimů. 

„Očekával bych od Evropské komise, že přijde s analýzou návratnosti těch, kteří nemohou získat status uprchlíka,“ řekl Telička. Podle něj je důležité, aby motivovala země ke spolupráci a zároveň demotivovala ekonomické migranty. Na povinné kvóty by se podle něj mělo zapomenout. Zároveň zkritizoval ochranu evropských hranic. 

Podle Vondry Evropský parlament nevyvíjí na Evropskou komisi dostatečný tlak, aby povinné kvóty byly zapomenuty. „Myslím si, že se to na stole objeví znovu, pod tlakem členských států,“ řekl. Zároveň si nebral servítky v otázce potápění lodí převaděčů. Uvedl, že Evropská unie má ve svých vodách potápět lodě převaděčů i bez souhlasu OSN. Vondra rovněž apeloval na plození dětí, neboť dle něj jsme rezignovali na reprodukční schopnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…