Silvestrovské sexuální útoky nemají s imigrací nic společného, vzkazuje kategoricky Evropská komise. Bojujte proti těmto falešným obviněním, žádá

31.01.2016 8:46

Zajímavý přístup zvolila Evropská komise k aféře s hromadnými sexuálními útoky mužů severoafrického a blízkovýchodního původu na ženy o silvestrovské noci. EK tvrdí, že mezi sexuálními útoky v Kolíně nad Rýnem a v dalších evropských městech a migrací „není žádná spojitost“. Proti těmto „falešným obviněním“ prý musí Evropa bojovat. Informoval o tom server Blesk.cz.

Silvestrovské sexuální útoky nemají s imigrací nic společného, vzkazuje kategoricky Evropská komise. Bojujte proti těmto falešným obviněním, žádá
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Podle něj to vyplývá z dokumentu, který shrnuje výsledky setkání evropských úředníků z 13. ledna 2016.

Co se týče zločinů v Kolíně nad Rýnem, viceprezident Evropské komise, nizozemský politik Frans Timmermans prohlásil, že to byla záležitost zajištění veřejného pořádku a není spojena s uprchlickou krizí.

Celý text je ZDE

Evropská komise se zároveň na zasedání shodla, že je třeba bojovat proti „falešným obviněním“ a sama sebe označila za „hlas rozumu“. „Je důležité, aby Komise pokračovala v koordinaci a byla hlasem rozumu v protikladu k populistické rétorice a zároveň snížila napětí. Nicméně musíme reagovat na obavy evropských občanů, zvláště tím, že zdůrazníme, že Evropa je také unií bezpečnosti a hodnot,“ stojí v zápisu z jednání, které proběhlo 13. ledna tohoto roku.

Jak si představuje boj proti „falešným obviněním“ je vysvětleno hned v následujícím bodě, který vyzývá k „bezpodmínečnému odmítnutí falešných asociací mezi zločiny jako útoky na ženy v Kolíně nad Rýnem a masovou migrací uprchlíků“.

Timmermans se zároveň domnívá, že hlavním lékem na uprchlickou krizi je přerozdělování imigrantů. „Aby byla zvládnuta krize, která pokud bude pokračovat, může mít zničující důsledky, musí být splněno několik bodů – členské státy musí respektovat své závazky, musí být učiněn zásadní pokrok s přesídlováním uprchlíků a kontroly na vnitřních hranicích EU nesmí být znovu zavedeny, jinak budou výdobytky Schengenu ohroženy,“ píše se dále v dokumentu.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …