Silvestrovské znásilňování? To se stává, uvedl ministr a doplnil důvod

04.01.2017 10:52

Silvestrovské oslavy se opět zvrhly v sexuální násilí na ženách. Doložené jsou již případy z Indie, kde ve městě Bengalúru mělo docházet k hromadným případům znásilňování. Násilí v hlavním městě státu Karnátaka však následovala reakce tamního ministra, která mnohé překvapila.

Silvestrovské znásilňování? To se stává, uvedl ministr a doplnil důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

Ministr Parameshwara, který působí ve vládě státu Karnátaka jako ministr vnitra, vydal k událostem prohlášení, které mu u místních voliček rozhodně nepřidá. Ministr totiž zkritizoval oběti útoků, že k nim svým vyzývavým západním oblékáním a chováním samy vybízejí.

„Snaží se kopírovat Zápaďany. Nejenom myšlením, ale také oblékáním, takže dochází k nepokojům a některé dívky jsou obtěžovány. Takové věci se stávají,“ vzkázal ministr.

Ministr si vysloužil za svá slova bouři nevole, především od Národní komise pro ženy. Její předsedkyně mu vzkázala: „Chci se ministra zeptat: Jsou indičtí muži tak slabí, že když vidí ženu v západním oblečení, přestanou se kontrolovat? Kdy se indičtí muži naučí ženy respektovat?“ zeptala se, načež ministra vyzvala k rezignaci.

Sérii útoků ve městě Bengalúru vyšetřuje policie, zatím však nikoho nezatkla. Mnozí prohlašují její přístup za laxní, množství informací o případech totiž dokázala zjistit místní média. Svět na případ upozornila agentura AFP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…