Šíříte tady konspirační teorie! Končící senátor Škromach se v živém vstupu vypořádal s Moravcem

15.10.2016 15:20

Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) se pokouší na svém milovaném Hodonínsku obhájit své křeslo, ale průběžné výsledky sčítání ukazují, že ho na hlavu poráží lidovecká protikandidátka. Politický matador dostal v České televizi prostor, aby se ke své předpokládané prohře vyjádřil a využil ho po svém. Tvrdě se pustil do moderátora Václava Moravce. Na sociálních sítích už si lidé ze Škromacha tropí žerty.

Šíříte tady konspirační teorie! Končící senátor Škromach se v živém vstupu vypořádal s Moravcem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

„Důvodů neúspěchu bude více,“ přiznal na kameru Škromach, který občany znovu pozdravil od bazénku. „Člověk se musí podívat na vlastní obraz v zrcadle a jak na to působilo volební období krajské vlády, vláda sociální demokracie a tak podobně,“ konstatoval končící senátor.  

Člověk ale podle něj musí brát život tak, jak jde. Jednou člověk vyhraje, jednou prohraje. „Jednou člověk vystoupá nahoru a když chce vystoupit na ještě vyšší kopec, tak musí z toho nižšího kopce sestoupit. To se stává,“ doplnil. Co bude dělat dál, pokud nebude zvolen, si teprve rozmyslí.

Moravec se ho obratem ptal, zda nechce zpytovat své svědomí  a uznat, že vaření s Michalem Haškem nebo klasické hovory od bazénku tentokrát zkrátka nezabraly. „Myslíte, že vás voliči poslali na politické smetiště?“ ptal se Moravec.

Škromacha tím pořádně rozčílil. „Nezlobte se, ale vy jste to posunul do nějaké roviny, což Česká televize dělává. Vy tady teď šíříte nějaké konspirační teorie!“ zlobil se dlouholetý politik. Důkladnou analýzu toho, proč neobhájil post senátora, si prý bude muset teprve udělat.

Zapalte ohně, Škromach je bez práce, hlásí Jindřich Šídlo

Škromachova neúspěchu si všímají jeho političtí oponenti, novináři a další občané. „Jedno z poučení z těchto senátních voleb, vylehávaní u bazénku a selfie na práci politika nestačí,“ napsal na sociální síti ministr zemědělství a místopředseda lidovců Marian Jurečka. Sociální demokrat Jakub Patočka si také přisadil k hovorům od bazénku. „Dnes bych to místo bazénku viděl na studenou sprchu,“ rýpl si Patočka

Své k tématu napsali i novináři. „Zapalte ohně, Zdeněk Škromach hledá práci,“ napsal Jindřich Šídlo, toho času působící ve zpravodajském týmu serveru Seznam.cz. Odkazoval tím na slavný hovor od bazénku, v němž Škromach vyzýval lidi, aby zapálili ohně a nenechali si sebrat svou zemi. Ve stejném duchu se vyjádřili i další novináři. „Vypadá to na velmi škaredý sluníčkový den,“ napsal na sociální síti Petr Kamberský z Lidových novin. „Bazének vypuštěn,“ uzavřel kanonádu směřující na Škromacha Ján Simkanič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…