Sirotci? Teroristi! Jaromír Soukup roztopil pekelnou výheň. To si v TV ještě nikdo nedovolil... Šokující hosté

20.09.2018 13:32

Jaromír Soukup uvádí svůj, stále prý nový pořad, Jaromír Soukup LIVE. Soukup, údajně kvůli svému smyslu pro spravedlnost, se rozhodl pozvat někoho jiného než „elitní politiky“. Pozval si předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše, kandidáta na senátora Martina Konvičku, aktivistu a bývalého předsedu akce DOST Ladislava Bátoru, Vladimíra Frantu z webu Sputnik a neúspěšného kandidáta na prezidenta a současného kandidáta na senátora za Realisty Jiřího Hynka.

Sirotci? Teroristi! Jaromír Soukup roztopil pekelnou výheň. To si v TV ještě nikdo nedovolil... Šokující hosté
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Adam B. Bartoš, Martin Konvička a Ladislav Bátora v pořadu Jaromír Soukup LIVE

Jako první se řešila snaha Václava Klause mladšího, zakázat Facebooku mazat příspěvky a účty. Jiří Hynek řekl, že obětí cenzury byl i on, když nemohl na svém profilu zveřejnit svůj článek z Chrudimských novin. Soukup pravil, že když se začíná banovat a mazat diskuse, tak mu to přijde nedemokratické. Konvička se ozval, že situace s Facebookem je podobná jako se silniční sítí, tedy že když korporace Facebook někoho nemá ráda a zablokuje mu účet, tak je to jako kdyby Skanska zakázala někomu jezdit na dálnici. Také zmínil, že Facebook je politicky motivovaný a uvedl příklad, že Německo a EU donutily Facebook cenzurovat určité věci, tudíž by česká vláda měla donutit Facebook necenzurovat, vzhledem k tomu, že v Ústavě je cenzura zakotvena jako nepřípustná.

Anketa

Jste rádi, že Sněmovna odmítla usnesení žádající přijetí sirotků ze Sýrie?

97%
3%
hlasovalo: 22636 lidí

Ladislav Bátora popisoval, jak jeden z jeho facebookových přátel skončil u soudu za údajně nenávistné výroky na této síti. Vladimír Franta popsal sociální síť facebook jako ideologický nátlakový nástroj, proti kterému je Orwell už retrofuturismus. Soukup řekl, že není příznivcem teorií o tajných dohodách, ale Konvička ho hned přerušil, že tyto dohody jsou veřejné a že Facebook by musel platit, pokud by německá vláda na něm našla něco závadného.S tím souhlasil i Bartoš, který Klausovu iniciativu vítal, a ještě by doplnil, aby lidé nemohli být trestně stíháni za své názory.

Pak diskuse přešla na sirotky. Jiří Hynek souhlasil se Soukupem, který celou věc považuje za reklamní kampaň. Prý před tímto návrhem paní Šojdrovou ani neznal a teď je ve všech médiích. Vladimír Franta rovnou přirovnal adopci syrských dětí k únosům, které má prý na svědomí norská sociálka Barnevernet. Konvička zmínil, že vlastně nic o dotyčných sirotcích nevíme, zda jsou sirotci, kolik jim je let, atd. Podle něj se může jednat o operaci, ve které uklízejí teroristy z Idlíbu.

Pak promluvil Adam B. Bartoš. „Já si tedy neumím při vší své fantazii představit, že by někdo chtěl adopotvat děti těch džihádských bojovníků, protože podle zpráv, které mám z těch alternativních serverů, tak to jsou děti nebo mladiství, jejichž rodiče padli v tom boji a oni teď jsou v táborech. To jsou lidé, kteří prošli výcvikem, to jsou bojovníci ISILu a je to bezpečnostní riziko pro Českou republiku.“ Martin Konvička připomenul zatčeného slovenského konvertitu a prohlásil: „Češi mají být bdělí a mají se ozbrojit.“ Adam B. Bartoš se pak ještě pustil do Šojdrové, řka, že pokud chce někomu pomáhat, měla by pomoci těm, kteří byli postiženi podnikáním „jejího vykutáleného synka“.

Od syrských sirotků se řeč přesunula na Rusko a jeho vztahy s Českem. Jiří Hynek tvrdí, že se mají separovat politické a ekonomické vztahy a že je proti sankcím, protože jsme jen vyklidili pole pro obchod jiným zemím. Bátora řekl, že když maturoval, tak odmítnul maturitu z ruštiny jako jazyka okupantů, a dnes je z něj rusofil, protože prý poznal, v čem žijeme dnes.

V rámci tématu Rusko přišla řeč i na „vměšování“ Ruska do voleb v USA a jiných státech. Martin Konvička navrhl, že si máme nalít čistého vína, protože Rusko je velmoc a jako taková má své zájmy a hledá spojence v jiných zemích, kterým občas vypomůže. Ale hned toto relativizoval, že to dělají všichni, napříkald Saúdská Arábie.

Pak bylo na řadě Maďarsko. Porušuje Maďarsko evropské hodnoty? Podle Jiřího Hynka ne, je to suverénní stát, který jedná tak, jak jeho občané chtějí. Bátora, jako Maďar po matce i po otci, řekl, že je to tak, že Evropská unie trestá Maďarsko za jeho postoj k migraci. A dodal historickou anekdotu o bitvě u Moháče, po které se část Maďarska vylidnila, což prý si Maďaři stále pamatují. Adam Bartoš pobavil Soukupa, když pravil, že Orbán to dělá dobře, a že on to bude dělat stejně, až se dostane k moci. Vladimír Franta pak citoval svého známého, politologa, který řekl, že EU by si v dnešní podobě ani Brežněv nevymyslel.

Soukupovu hvězdnou skvadru Bartoš, Konvička a Bátora komentoval na twitteru Petr Paulczyňski slovy: „Včera na Barrandově vedle sebe Bartoš, Konvička a Bátora. Kavárna asi ještě spí, protože se tu nikdo nevyzvrátil.“

  • Záznam pořadu TV Barrandov ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…