Širší vedení ČSSD v Praze zvolí členy některých orgánů strany

08.04.2017 6:22

Především volbou členů některých stranických orgánů se bude dnes dopoledne zabývat širší vedení ČSSD, které se sejde poprvé po březnovém sjezdu. Ústřední výkonný výbor by se mohl zabývat i úvodní fází volební kampaně, řekl ČTK ministr vnitra a statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec.

Širší vedení ČSSD v Praze zvolí členy některých orgánů strany
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na 39. sjezdu ČSSD v Brně

Sociální demokraté budou podle programu vybírat deset členů předsednictva, na základě vnitrostranických předpisů s kvótami pro ženy a straníky pod 30 let také zvolí některé členy ústředního výboru. "Takže nás čeká maraton voleb, následně budeme debatovat o nějakém prvním nástřelu volební kampaně, volebním projektu v úvodní fázi," uvedl Chovanec.

Jde o první zasedání ústředního výkonného výboru od sjezdu, který se konal zhruba před měsícem v Brně. Delegáti na něm potvrdili premiéra Bohuslava Sobotku ve funkci předsedy a podle jeho představ vybrali i tým místopředsedů včetně statutárního místopředsedy Chovance.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…