Sjezd ČSSD dnes projedná dlouhodobý program a vyslechne hosty

11.03.2017 6:25

Debata o dlouhodobém programu strany či projevy zahraničních hostů jsou dnes na programu druhého a závěrečného dne sjezdu ČSSD v Brně. Sociální demokraté v pátek potvrdili setrvání premiéra Bohuslava Sobotky v čele strany, jeho pravou rukou zůstal jako první místopředseda ČSSD ministr vnitra Milan Chovanec, připomíná ČTK.

Sjezd ČSSD dnes projedná dlouhodobý program a vyslechne hosty
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

ČSSD přijedou na brněnské výstaviště podpořit slovenský premiér Robert Fico či rakouský kancléř Christian Kern. Fico, který Sobotku v pátek zastupoval na neformálním jednání špiček 27 unijních zemí bez Velké Británie, už Sobotkovi ke znovuzvolení gratuloval. Pro Kerna je návštěva sjezdu první příležitostí. Do funkce kancléře byl jmenován loni v květnu, vedení rakouské sociální demokracie (SPÖ) se ujal o měsíc později.

Na dlouhodobém programu strany, který má 43 stran, pracoval zhruba rok a půl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Z dokumentu bude vycházet i program pro letošní volby. Sjezd v Brně uzavře po poledni závěrečným vystoupením Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…