Skandál: Uniklo, co vláda opravdu zamýšlí ohledně uprchlíků. A je zle

14.09.2016 13:51

Francouzské plány na přesídlení obyvatel uprchlického tábora v Calais narazily na velkou překážku. Tu představuje bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy, který ve snaze nabrat politické body před prezidentskými volbami v příštím roce označil celý plán za „státní skandál“. Informuje Yahoo! News.

Skandál: Uniklo, co vláda opravdu zamýšlí ohledně uprchlíků. A je zle
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

Socialistická vláda Francie chce do konce roku zřídit 12 000 míst pro uprchlíky z tábora v Calais, což je údajně mnohem více, než se původně plánovalo. Cílem je poskytnout lidem dlouhodobé přístřeší a umožnit tak úřadům tábor zvaný Džungle zrušit.

Francouzské noviny Le Figaro zveřejnily zprávu z jednání ministerstva vnitra, ve které se mluvilo o dlouhodobých plánech. To pobouřilo především pravicové strany s Republikány Nicolase Sarkozyho v čele. Ten se o snaze ministerstva vnitra vyjádřil jako o „státním skandálu“.

Vláda podle něj chce vytvořit „stovky táborů z Calais po celé zemi“ a chce uplatnit „migrační diktát“, který jen povede k dalšímu rozjitření vášní mezi různými názorovými stranami, což může vést až k občanské válce.

Celý text zde

Naopak, přijímací středisko pro migranty by se mělo postavit v Británii, která by se měla sama starat o svoje žadatele o azyl a sama bránit vlastní hranice. Sarkozy dále uvedl, že je třeba zrušit sociální benefity všem cizincům, kteří neprokáží, že ve Francii žijí a pracují.

Imigrace je podle AFP pro Francii klíčovým tématem, které před nastávajícími volbami rezonuje ve všech směrech politického spektra.

Jsou to dva týdny, co se ministr vnitra Bernard Cazeneuve zavázal tábor v Calais rozebrat. Tehdy se však počítalo, že se vytvoří výrazně méně míst pro jeho obyvatele. Těch bylo podle odhadů až 9000.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…