Sklenák chce dál vést frakci ČSSD, o nabídce na MPSV by jednal

14.01.2014 16:20

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák stále dává přednost tomu vést dál stranickou sněmovní frakci. Kdyby ale dostal od šéfa sociální demokracie a budoucího premiéra Bohuslava Sobotky nabídku vést Ministerstvo práce a sociálních věcí, vážně by o tom s ním jednal. Sklenák to dnes řekl ČTK v reakci na rozhodnutí kandidáta do čela ministerstva Petra Krčála, jenž se z osobních důvodů nominace vzdal.

Sklenák chce dál vést frakci ČSSD, o nabídce na MPSV by jednal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Sklenák, Bohuslav Sobotka a Jan Hamáček

"Já jsem se vyjádřil už před několika týdny, že osobně preferuji svoje působení na pozici předsedy poslaneckého klubu. Samozřejmě s tím, že platí, že rozhodující je názor předsedy. Z tohoto pohledu v tuto chvíli nemohu vyloučit žádnou variantu," uvedl Sklenák. Sobotka podle něho záležitost s vládním kandidátem velmi intenzivně řeší. "Myslím si, že v pátek na jednání politického grémia přijde s nějakým návrhem," dodal Sklenák, jenž je stranickým stínovým ministrem práce a sociálních věcí. Sobotka později ČTK řekl, že nového ministra práce hledá v regionech.

Zlínská krajská radní Taťána Valentová Nersesjan (ČSSD) ČTK řekla, že nabídku na post ministryně práce nedostala. Radní Kraje Vysočina Krčál byl podle ní velmi kompetentní kandidát. Nikdo neoslovil ani náměstkyni jihočeského hejtmana Ivanu Stráskou, která byla stínovou ministryní práce a sociálních věcí do loňského roku. "Sociální politice se budu věnovat jako poslankyně a členka sociálního výboru," odpověděla na dotaz ohledně případné nominace náměstkyně ústeckého primátora Zuzana Kailová.

Vladimír Špidla, který byl v minulosti také ministrem práce, řekl Českému rozhlasu, že nemá důvod měnit své rozhodnutí být poradcem premiéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…