Skoro dvacet let je v politice, ale až nyní chce všechno změnit

21.08.2012 10:39

Další kandidátka Zelených do krajských voleb, Jana Drápalová z Jihomoravského kraje, se rozhodnula vzbudit zájem o stranu tím, že hodlá vše změnit. A to i přes skutečnost, že se v politice pohybuje téměř nepřetržitě od roku 1994.

Skoro dvacet let je v politice, ale až nyní chce všechno změnit
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

V čele kandidátky, která je společným projektem Strany zelených a nezávislých osobností a ponese název Zelená pro Moravu, je Jana Drápalová, starostka brněnské městské části Nový Lískovec.

"S mnoha problémy, které kraj nedokázal dosud uspokojivě řešit, jsem se setkala už v předminulém volebním období, kdy jsem byla v krajském zastupitelstvu opoziční zastupitelkou," uvedla Drápalová.

"Nezákonné postupy v územním plánování, omezování dostupnosti škol či upřednostňování megalomanských staveb před přípravou modernizace důležitých krajských tahů jako je třeba ten na Znojmo, jsme kritizovali už tehdy. Vedení kraje to však ignorovalo," dodává. Jaké kroky coby lokální politička v tomto prostředí učinila, ovšem nesdělila.

Zato svým voličům připomenula důvod, proč by ji měli volit.

"V roce 1994 jsem byla poprvé zvolena do zastupitelstva města Brna jako nezávislá na kandidátce Strany zelených.  Od té doby se nepřetržitě pohybuji v brněnské komunální politice."

Strana zelených se v Jihomoravském kraji pohybuje hluboko pod pěti procenty a její šance na vstup do krajského zastupitelstva jsou tak za hranicí reality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…