Škromach na Facebooku: Prospal jsem se, dal si kafíčko a sprchu

25.04.2010 6:06

Místopředseda sociální demokracie Zdeněk Škromach patří na sociální síti Facebook k nejoblíbenějším politikům. Svým přístupem už získal tisíce fanoušků.

Škromach na Facebooku: Prospal jsem se, dal si kafíčko a sprchu

Zdeněk Škromach v minulosti přiznal, že k Facebooku ho přivedly děti. Pro týdeník Euro před dvěma týdny popsal, jak s tímto fenoménem začínal: "Zpočátku jsem se obával úniku osobních informací a podobně. Jsem však takový hračička, a proto jsem si nakonec loni na jaře založil profil." Ten k dnešnímu dni čítá 4 572 fanoušků. Oproti dalším politikům se Škromachovi překvapivě vyhýbají útočné komentáře, jako se to děje například šéfovi ČSSD Paroubkovi.

"Měl jsem dvacet, pak třicet kamarádů a liboval si, jak se mi pěkně rozrůstají," uvedl v rozhovoru Škromach. "Dnes mám víc jak čtyři tisíce "přátel". Tolik lidí nejen mně, ale ani nikomu jinému v Česku na mítink nepřijde."

Proč může být Škromach tak oblíbený? ParlamentníListy.cz se zeptaly několika z jeho podporovatelů. Ti se shodli, že tak otevřeného člověka mezi politiky ještě nezažili. "On například napíše, že jde na víno, to mě baví," uvedl jeden z nich. "Škromach je super, píše kdykoli a kdekoli, fotí ve sněmovně, komentuje, co se dá, nahazuje fotky na další profily, umí to," popisuje jiný "přítel", který si nepřeje být jmenován.

Rekordman mezi politiky

ParlamentníListy.cz se na některé ze Škromachových příspěvků podívaly. Míra jím popisovaných detailů je oproti všem ostatním politikům na Facebooku nevídaná. Tak například v sobotu Škromach hned ráno napsal:

"Zdeněk Škromach se dnes přece jen dospal. Tak ranní sprchu a kafíčko, něco na zahradě. A pak do Jablůnky na košt jabkovic a jablkových buchet. Možná stihnu novou cyklistickou stezku kolem Baťova kanálu. A večer Miss Roma v Hodoníně. Hezkou sobotu a trochu sluníčka."

Stejně zevrubně popsal páteční dění, když sociální demokracii odpadlo grémium.

"Zdeněk Škromach měl dnes po ránu trochu volna, odpadlo politické grémium, které bylo včera v Ostravě. Tak zase trocha pošty a přípravy. Kafíčko. No den je chladný, ale noviny píší zase nějaké pomluvy a špínu. Už aby bylo léto. Za chvilku do Kroměříže za zemědělci a za Michalem Haškem. Zemědělci potřebují podržet. Hezký den."

Většinu z jeho příspěvků tak doprovází desítky komentářů a typických zvednutých palců.

K tématu Facebook:


REPRO z oficiálního profilu Zdeňka Škromacha na Facebooku:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…