Škromach o své prezidentské kandidatuře: Když vidím, co se kolem toho děje...

20.08.2014 7:21

Místopředseda Senátu, sociální demokrat Zdeněk Škromach, rozvířil letní okurkovou sezonu svým „nadsazeným“ ohlášením záměru kandidovat v roce 2018 na prezidenta. Jeho prohlášení vyvolalo takový ohlas, že mu během několika týdnů přibyli minimálně dva protikandidáti. Nyní na dotazy na téma své cesty na Hrad odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz.

Škromach o své prezidentské kandidatuře: Když vidím, co se kolem toho děje...
Foto: Archiv ZŠ
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Anketa

Který evropský národ máte nejraději? (Hlasování od 14.4.2016)

52%
1%
2%
32%
1%
2%
0%
hlasovalo: 9724 lidí

Na dotaz čtenářky, zda chce skutečně kandidovat na prezidenta, Škromach odpověděl, že jeho vyjádření bylo míněno s jistou mírou nadsázky. „Osobně bych uvažoval seriózně o kandidatuře v okamžiku, kdy by byla taková veřejná poptávka, nikoli pouze z vlastní iniciativy,“ uvedl místopředseda Senátu. Zastává však názor, že v politické kariéře je třeba růst a prezidentský post je pro každého vrcholem tohoto růstu.

Jiná čtenářka vzala Škromachovu kandidaturu jako hotovou věc a začala mu domlouvat, že by to neměl přehánět s péčí o svou image, která by jej mohla stát zdraví. „Nemyslím si, že potřebujeme dalšího prezidenta, který bude neustále někde po doktorech,“ poznamenala s nadsázkou v narážce na Škromachovy diety, kterými v posledním roce výrazně zredukoval svou váhu. Vážněji pak čtenářku zajímalo, co říká na fakt, že v ateistickém Česku chce být prezidentem teolog Tomáš Halík.

Senátor ji ujistil, že chození po doktorech mu nehrozí a jeho zdravotní stav se naopak výrazně zlepšil. Jeho vyjádření k prezidentské kandidatuře je však prý třeba brát s nadsázkou. „I když podle posledních ohlasů dalších možných kandidátů o tom snad začnu uvažovat vážně,“ dodává v narážce na své potenciální protikandidáty.

Dalšího čtenáře pak zajímalo, zda se i v zimě dočká pokračování Škromachova internetového seriálu „Hovory od bazénku“. Třeba „Hovory od krbu“, byť se nejedná o původní Škromachův nápad, by prý nebyly špatné. Místopředseda Senátu si však myslí, že tato forma komunikace je vhodnější v letní sezoně, kdy není takový shon a může se vyjádřit i k méně vážným tématům.

Otázky a odpovědi Zdeňka Škromacha si přečtěte ZDE.

„Nejsem si jist, zda by byl zájem sledovat hovory Zdeňka Škromacha v adventní době, kdy máme hlavu plnou příprav na vánoční svátky,“ uvedl. Přesto se ale prý nad „zimní“ variantou svého internetového vysílání zamyslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…