Škromach se bije za plakátového čmárala. Sám si přimaloval tykadélka

16.02.2012 12:33

Místopředseda sociálních demokratů se projevil jako pěkný šprýmař. Na svou oficiální fotku, s níž se prezentuje jako zástupce stranického vedení, si totiž přimaloval tykadélka. Fotku pak vystavil na své osobní facebookové stránce. Chce tak snad vyjádřit solidaritu vůči čmárajícímu a také odsouzenému řidiči Smetanovi?

Škromach se bije za plakátového čmárala. Sám si přimaloval tykadélka
Foto: Facebook
Popisek: Zdeněk Škromach sám sobě přimaloval tykadýlka

„Vystrčil jsem tykadýlka,“ píše místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach ke své změněné fotce, kterou vyvěsil na Facebooku. Reagoval tak na kauzu řidiče olomouckého dopravního podniku Romana Smetany, který byl odsouzen soudkyní a zároveň manželkou někdejšího čelního politika ODS Ivana Langera.

Soudkyně Markéta Langerová totiž řidiče odsoudila za to, že před volbami v roce 2010 pokreslil nejméně 30 reklamních plakátů různých politických stran. Nejprve soudkyně vynesla rozsudek sto dní obecně prospěšných prací, což ale nyní změnila. Smetana se totiž trestu nechtěl podvolit a ona proto rozsudek změnila na sto dní vězení. Šofér přitom jen na plakáty politikům přikresloval právě tykadla. K tomu pak dopisoval slogany, v nichž politiky označoval za lháře, zloděje, korupčníky a prostitutky.

 

Když se skandál zmedializoval, tak se u veřejností a koneckonců i u politiků stal Smetana jakousi celebritou, která se nechce rozsudku podvolit. „Odsuzování někoho za vyjádření se proti politickým elitám v době, kdy je zjevné, že tyto elity rozkrádají státní, tedy společný majetek ve velkém, je samo o sobě přinejmenším zarážející. Osoba paní Langerové tomu pak dodává ten krásně absurdní, fraškoidní nádech,“ uvedl pak na svou obranu řidič.

Politici navíc k jeho osobě a samotnému soudnímu řízení tento týden tvrdili, že se měla soudkyně ze soudního řízení vyloučit a to pro podjatost, když je manželkou exministra vnitra Ivana Langera. Soudní řízení se konalo totiž proto, že se se žalobou vytasila ODS, která chtěla, aby jí řidič zaplatil škodu 15 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…