Škromach složil funkci. Přímo v televizním vysílání

07.11.2013 20:15

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach se rozhodl odstoupit z vedení strany. Stalo se tak v přímém přenosu v debatě České televize Hyde park.

Škromach složil funkci. Přímo v televizním vysílání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

Po úvodní reportáži, ve které ČT zrekapitulovala vývoj kolem „puče“, který proti předsedovi ČSSD měli provést čtyři členové strany, kteří se sešli po volbách v Lánech s prezidentem republiky, přečetl moderátor Škromachovi první otázku.

V tu chvíli se místopředseda ČSSD omluvil, že nezačne rovnou odpovídat, protože by rád pronesl prohlášení, adresované členům a voličům sociální demokracie. „Dovolím si z tohoto místa rezignovat na funkci místopředsedy ČSSD,“ oznámil Škromach.

Později vysvětlil, že jeho záměrem bylo uklidnit situaci ve straně. „Lidé ze stínové vlády kolem Slávka Sobotky by měli dostat šanci sestavit koalici,“ uvedl Škromach. Jemu samotnému prý nikdy o funkce nešlo.

Moderátor se jej pak vyptával, zda důvodem jeho rezignace je neúspěch strany ve volbách, nebo účast na "puči" proti Bohuslavu Sobotkovi. "Máte pocit, že vypadám jako pučista nebo zrádce? Já, který jsem pro sociální demokracii pracoval patnáct let? To je přece úplný nesmysl,“ rozohnil se Škromach. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…