Škrt! Trump se okamžitě pustil do likvidace Obamova klíčového projektu

21.01.2017 10:18

Nový americký prezident Donald Trump se dal hned po své páteční inauguraci do práce a podepsal první exekutivní příkaz. Nařizuje v něm federálním orgánům minimalizovat finanční zátěž spojenou se zdravotním programem exprezidenta Baracka Obamy, než bude program zvaný Obamacare zcela zrušen. Informoval o tom server Nbcnews.com.

Škrt! Trump se okamžitě pustil do likvidace Obamova klíčového projektu
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Program Obamacare byl jedním z pilířů Obamova vládního programu, ale Trump již dříve označil tento systém zdravotního pojištění za „katastrofu“ a prohlásil, že ho hodlá zrušit.

Přestože díky Obamacare získalo přístup ke zdravotnímu pojištění zhruba 20 milionů Američanů, podle kritiků je program nákladný a otevírá sektor zdravotních služeb nežádoucímu vměšování státu, když poškozuje konkurenční prostředí zdravotních pojišťoven.

Pro Trumpa i pro republikánskou většinu v Kongresu je zrušení programu Obamacare prioritou. Minulý týden v pátek následovala Sněmovna reprezentantů čtvrteční rozhodnutí Senátu a dala pokyn výborům Kongresu, aby připravily návrh právní úpravy zrušení Obamacare.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …