Skupina běženců odsoudila silvestrovské útoky v německých městech

11.01.2016 14:18

Čtveřice uprchlíků v Německu se kvůli silvestrovským událostem v Kolíně nad Rýnem a v dalších městech obrátila v otevřeném dopise na kancléřku Angelu Merkelovou. Incidenty odsuzují, podle nich jsou v rozporu s křesťanskou i s muslimskou morálkou. Podle svědků útočili o silvestrovské noci muži přistěhovaleckého původu na ženy, okrádali je a sexuálně napadali. Podle ministerstva vnitra jsou mezi podezřelými i žadatelé o azyl.

Skupina běženců odsoudila silvestrovské útoky v německých městech
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

„Jsme uprchlíci, kteří utekli před válkou a terorismem, před bombami a politickým pronásledováním a před sexuálními útoky ze strany IS,“ uvedli tři Syřané a jeden Pákistánec v otevřeném dopisu. „Z tohoto důvodu jsme pobouřeni tím, co se o silvestrovské noci v Kolíně a v dalších městech stalo. Tvrdě odsuzujeme sexuální útoky a krádeže, jichž se údajně dopustili přistěhovalci a běženci,“ napsali.

Podle autorů dopisu musí být pro běžence přirozené dodržovat zákony země, která je přijala. Sexuální útoky a krádeže podle nich přitom odporují křesťanské i muslimské morálce. „Korán i Bible přikazují chránit čest žen. A platí pro nás i přísný zákaz krádeží, který je v Koránu i v Bibli,“ uvedli uprchlíci.

V dopisu rovněž přislíbili, že se v rámci svých možností zasadí o to, aby se silvestrovské události už nikdy neopakovaly. „Pohostinnost Němců nesmíme zneužívat,“ uvedli.

Policie v Kolíně nad Rýnem přijala už přes 500 trestních oznámení v souvislosti s událostmi silvestrovské noci. Zhruba ve dvou pětinách případů jde mimo jiné o sexuální napadení. Podle svědků mladí muži arabského a afrického vzhledu v kritickou noc obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali. Podobné incidenty v menším rozsahu jsou hlášeny i z Hamburku, Stuttgartu a Düsseldorfu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…