Skutečně je pan prezident pořád opilý, zajímalo čtenářku. Šéf jeho strany odpověděl a přidal něco o užitečných idiotech

20.11.2014 15:37

Senátor a předseda strany SPO Jan Veleba je znám svým prozemanovským postojem. Na svém profilu na ParlamentníchListech.cz odpovídá na celou řadů dotazů, a to právě ohledně používání vulgárních slov, kritiky demonstrací, které Veleba zasazuje do cíleného spiknutí proti Zemanovi, a v neposlední řadě na Českou televizi. Podle senátora neplní svou zákonem danou veřejnoprávní funkci, a proto navrhuje neplatit koncesionářské poplatky.

Skutečně je pan prezident pořád opilý, zajímalo čtenářku. Šéf jeho strany odpověděl a přidal něco o užitečných idiotech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba a prezident Miloš Zeman

„Já volám po tom, aby veřejnoprávní televize plnila svou roli, byla objektivní, profesionální a nestranná. To očividně neplní, na kritiku nereaguje a já nevidím důvod, proč bych ji měl podporovat,“ napsal opakovaně Veleba čtenáři.

Celá odpověď ZDE.

Tazatelé ale chtějí vědět, jak by se pak řešilo financování veřejnoprávních médií. S jejich prodejem totiž nesouhlasí. Domnívají se, že bychom ztratili šance na jakékoli nezávislé zpravodajství. „Soukromých TV je tu jak máku a všechny informují podle zadání vlastníků,“ míní jeden z nich. „Řekl bych, že je třeba obnovit původní funkci veřejnoprávního média. A začít personální očistou,“ navrhuje.

„Já s vámi souhlasím, ale jak tu očistu chcete docílit? A šance na nezávislé zpravodajství – vždyť žádné není. Zkrátka jediným způsobem, jak tuto televizi přinutit k nápravě, je přivření finančních zdrojů formou veřejného protestu, tedy neplacení koncesionářských poplatků,“ vysvětloval Veleba.

I mezi čtenáři ParlamentníchListů.cz jsou tací, kteří vnímají zpravodajství ČT jako nevyvážené a neobjektivní, jeden z nich navrhuje, aby členové mediálních rad nebyli voleni politiky. Jan Veleba sdělil, že stejný názor na veřejnoprávní média má již mnoho jeho kolegů, a proto připravují stížnost na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Celá otázka s odpovědí ZDE.

Někdo si hraje s perem, někdo i spí a Zeman někdy zkrátka koulí očima…

Další dotaz zpochybňuje Velebovu teorii spiknutí. Prý je to jako za „komoušů a StB“. Čtenářka připomněla šéfovi SPO, že možnost pořádat demonstrace patří do fungující demokracie. „Paní Požárová, já mám s organizováním demonstrací dost zkušeností. Vedl jsem asi šest zemědělských demonstrací, ale ani jediná nebyla tak dokonale jednotná jako ta na Albertově,“ stojí si na svém Veleba.

Čtenářka je však přesvědčena, že chybu by měl politik hledat u Miloše Zemana a nevytvářet teorie o spiknutí. „Mě osobně úplně dorazilo jeho koulení očima při besedě se studenty na UK, když hovořili ostatní prezidenti. Je opravdu stále opilý?“ napsala.

„Pokud se týká koulení očima, tak to promiňte, ale pokud to myslíte vážně, tak nemohu sloužit. Někdo, když soustředěně poslouchá druhého, tak si podpírá bradu, někdo si hraje s perem, někdo i spí a Zeman někdy zkrátka koulí očima. Dělal to vždycky. Nebo si myslíte, že z těch vajec, co po něm ti `demokratičtí demonstranti házeli`, mu vyrobili nějaký vaječný rychlokoňak?“ hájí i nadále Zemana.

Celý dotaz i s odpovědí ZDE.

Vedou i zahraniční média protizemanovskou kampaň?

Hovory z Lán a prezidentem Zemanem použité vulgární výrazy nehodlají čtenáři zapomenout. „Vychovali jsme své děti tak, že nepoužívají sprostých a vulgárních výrazů ani v úzkém kruhu přátel, natož na veřejnosti. Zeptám se tedy jinak: Proč se zabývá pan prezident výroky nějakých zpěvaček, kdo ho o to požádal?“ Rozčílil se jeden z čtenářů a reagoval i na tvrzení, že jsme svědky spiknutí proti prezidentovi Miloši Zemanovi. „Když se zahraniční média vyjadřují o vulgaritách a proruském postoji prezidenta České republiky - myslíte si, že jsou proti našemu prezidentovi zaujatá a že je to protizemanovská kampaň,“ napsal.

„Vážený, je mi to líto, ale nemám dál co dodat. Snad jen to, že kampaň proti prezidentovi započala prvním dnem po jeho zvolení prezidentem a může udělat cokoliv, všechno bude špatně. Tím neříkám, že nedělá chyby. Už jsem to uváděl mnohokrát, tak ještě jednou – „Užitečný idiot se vrací“ – to je nadpis článku Lidových novin a ten idiot je prezident ČR. Nebo státní vyznamenání. Kolik jich udělil Václav Havel mnohým kamarádům – vadilo to někomu? I on pil pivo, i on kouřil – kritizoval ho někdo?“ Senátor Veleba nabídl čtenáři osobní diskuzi, podle svých slov je na ni připraven.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …